Fostul campion mondial de judo, Asley Gonzalez, a primit cetățenia română

Postat de pe 6 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit CSM Oradea, cubanezul Asley Gonzalez, fost campion mondial de judo, a dobândit cetățenia română. Anunțul a fost făcut joi de clubul orădean la care Gonzalez era legitimat.

Sportivul a făcut o solicitare în acest sens, aceasta fiind soluționată de către Ministerul Afacerilor Externe printr-o Hotărâre de Guvern. În cursul zilei de 9 august, Asley Gonzalez va depune jurământul de credință. În acest an, Asley Gonzalez a reprezentat CSM Oradea la Cupa României și la Campionatul National de lupte la sol. Acesta a obținut medalii de aur în ambele întreceri, la categoria 90 kilograme.

Gonzalez a reprezentat Cuba în competițiile internaționale de anvergură la judo. El a obținut titlul mondial în anul 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 kilograme. De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Acesta a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, respectiv la Rio de Janeiro în 2016

”Obiectivul lui Asley Gonzalez în calitate de cetățean român este acela de a reintra în circuitul internațional. El intenționează să participe la competiții și să se califice la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, programate a se desfășura la Paris, în vara anului 2024”, au declarat reprezentanții clubului sportiv.

Sursă text: AGERPRES


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background