Franța se pregătește deja de valul cinci! Autoritățile de la Paris anunță agravarea situației

Postat de pe 6 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Marcela Feraru, jurnalistă româncă stabilită în Franța, a declarat în cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, că: Parisul e pustiu din cauza crizei sanitare și a noilor reguli privind vaccinarea”.

Franța se confruntă deja cu un număr mare de noi infectări zilnice din cauza tulpinii Delta de coronavirus, în ciuda faptului că mai bine de jumătate din populație este vaccinată. „Se înregistrează circa 27 de mii de noi cazuri de Covid în fiecare zi” – declară Marcela Feraru.

„Cu toate acestea, rata de noi infectări stagnează, și se preconizează o scădere. Vestea rea este că din toamnă, autoritățile afirmă declanșarea unui nou val, valul cinci aici în Franța”.

„Nimeni nu vine să ne anunțe măcar că totul va fi bine, după toate aceste eforturi. Toată lumea vorbește aici despre venirea apocalipsei” – a adăugat Marcela Feraru. „Mi se pare o poveste fără sfârșit”.

Noile măsuri luate în Franța 

Începând de luni, 9 august, în Franța este obligatorie prezentarea unui pașaport sanitar care să ateste vaccinarea, faptul că ai trecut prin boală, sau un test PCR care să demonstreze că persoana nu este infectată. Prezentarea acestui pașaport este valabilă și obligatorie în majoritatea spațiilor închise, cu excepția marilor magazine.

Vaccinarea obligatorie

Marcela Feraru susține faptul că autoritățile și canalele media din Franța, în perspectiva valului cinci, ar vorbi deja de vaccinarea obligatorie a populației începând din toamnă. Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit deja pe canalele de socializare despre o a treia doză de vacin pentru unele categorii de persoane.

Noile tulpini

În Franța ar exista, pe lângă varianta Delta, și varianta Lambda, o tulpină a coronavirusului provenită din California, SUA. „Unii vorbesc chiar despre o variantă de virus Delta+”, a adăugat jurnalista, „o variantă a virusului mult mai contagioasă decât actuala variantă”.

Criza din spitale

„A crescut foarte mult numărul de persoane internate, mai ales în sudul Franței. Numărul pacienților din spitalele Covid a crescut într-o săptămână cu 70%, iar numărul persoanelor care ajung la urgențe a crescut cu 80%” – susține jurnalista. „Ceea ce este cel mai trist este că s-a schimbat segmentul de vârstă al celor ce ajung internați în spital. Foarte mulți tineri se află în stare gravă”.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background