Florin Bercean: Sportul creează un patriotism curat și productiv!

Postat de pe 1 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția specială de 1 Decembrie a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, renumitul antrenor de judo Florin Bercean a vorbit despre sportul românesc, dar și despre Ziua Națională a României din perspectiva sportivului/antrenorului român.

Emisiunea a debutat cu rememorarea momentelor de maximă mândrie când, premiați fiind la marile campionate, sportivilor români le era cântat imnul României în timp ce urcau pe podium. Dacă luăm în considerare și nesfârșitele ore de muncă de dinaintea succesului la marile competiții sportive, mândria de a-ți auzi imnul țării este și mai mare și astfel de momente sunt celebrate din tot sufletul. De 24 de ani Florin Bercean este antrenor al lotului olimpic de judo și pe parcursul acestor ani a auzit imnul cântat pe arenele naționale de nu mai puțin de 200 de ori.

Patriotismul i-a fost insuflat antrenorului de către bunicul său care a fost cel care i-a înmânat prima carte de istorie și l-a îndrumat, spunându-i care sunt valorile un român adevărat. Dacă vorbim de perspectiva unui antrenor român sau de cea a unui sportiv de performanță care și-a reprezentat țara în fel de fel de competiții importante, este clar că țelul unor astfel de persoane este de a demonstra unei lumi întregi că România e capabilă de câștig, de performanță și de a obține rezultate excepționale la cele mai înalte niveluri. Sportivii își fac datoria față de țară tocmai obținând rezultate de excepție în numele său.

„Sportul dezvoltă un patriotism sănătos! Asta înseamnă să ne iubim țara până la epuizare. Asta trebuie noi să dezvoltăm, un naționalism sănătos pentru că-i putem accepta și pe alții. Noi suntem un exemplu din toate punctele de vedere”, a afirmat Florin Bercean în cadrul emisiunii. Cu toate acestea, antrenorul s-a declarat dezamăgit de contribuția guvernanților la dezvoltarea sportului, pentru că ei una spun și alta fac, ignorând astfel niște simboluri și niște valori foarte importante ale României.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background