Fermierii polonezi vor relua blocarea trecerii frontierei cu Ucraina

Postat de pe 4 ianuarie 2024

Fermierii polonezi, în ciuda asigurărilor din partea guvernului polonez că cererile lor vor fi îndeplinite, au decis să reia blocarea drumului pentru traficul de camioane în apropierea punctului de control Medyka-Shehyni, scrie Ukrinform.

„Până acum nu am primit asigurări scrise semnate de premierul Donald Tusk că cererile noastre vor fi îndeplinite. A existat doar o notă de la întâlnire (23 decembrie – n.red.), în care ministrul Siekierski (ministrul Agriculturii din Polonia) și Kołodziejczak (ministrul adjunct al Agriculturii al Poloniei) au asigurat că cererile noastre vor fi îndeplinite. Dar nu am primit garanții scrise, așa că mâine vom relua protestul”, a spus pentru agentia PAP Roman Kondrow, liderul organizației fermierilor „Podkarpackiej Deceived Village”, care a blocat granița până la sărbătorile de Crăciun.

Potrivit acestuia, joi, 4 ianuarie, la ora 9 dimineața va avea loc o conferință de presă la Medyka lângă punctul de control de la granița polono-ucraineană pentru a informa despre reluarea blocadei la frontieră.

Liderul protestatarilor a spus că de data aceasta protestul va fi mai sever: protestatarii vor lăsa să treacă un camion la fiecare oră. Camioanele cu ajutor militar și umanitar, explozibili și alimente perisabile vor putea trece fără coadă.

Potrivit agenției, viceministrul Agriculturii Kołodziejczak a declarat, miercuri, pe RMF.FM, că speră ca fermierii polonezi să nu reia blocarea drumului din apropierea punctului de control Medyka-Shehyni, ministerul fiind de acord să îndeplinească toate cerințele fermierilor. . El a adăugat că pe 8 ianuarie intenționează să se întâlnească cu liderul organizației „Podkarpackiej Deceived Village” Kondrow pentru a discuta detaliile cererilor fermierilor și implementarea acestora.

Fermierii cer subvenții pentru achizițiile de porumb, menținând anul acesta impozitul agricol la nivelul din 2023 și extinzând posibilitatea obținerii de împrumuturi pentru asigurarea lichidității.

Pe 6 noiembrie, transportatorii polonezi au blocat traficul de camioane la granița cu Ucraina la punctele de control Yahodyn-Dorohusk, Krakivets-Korczowa și Rava-Ruska-Hrebenne.

Mai târziu, fermierii polonezi li s-au alăturat la punctul de control Shehyni-Medica, înaintând cererile lor.

sursă: Ukrinform


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background