Factorul Extern trebuie confruntat prin ”guerrilla”!

Postat de pe 26 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM,  Ciprian Purice a explicat, din punctul său de vedere, de cine e reprezentat FACTORUL EXTERN și cum acționează în cazul României.

Analistul Ciprian Purice oferă o definiție simplă a Factorului Extern, spunând că acesta „este reprezentat de forțele străine care au un interes direct și imediat, în esență material, și ulterior de control, asupra României”. Un exemplu actual este Olanda, care practic șantajează România în legătură cu intrarea în Schengen pentru că are un interes major pentru portul din Constanța.

Ciprian Purice este de părere că politicienii care au respectat și aplicat planurile impuse de Factorul Extern au fost vrăjiți și este posibil chiar să fi crezut că fac un bine țării, cel puțin o parte dintre ei. Asta pentru că „Factorul Extern a ‘descălecat‘ în România în 1990”, după cum spune Ciprian Purice, deci influența din afară a venit după o perioadă de grele încercări pentru români. Așadar, le-ar putea fi iertată parțial urmărirea oarbă a influențelor externe.

Nu pot fi iertate, însă, toate celelalte suferințe de care au avut parte românii ulterior, din cauza intereselor externe și cu voia guvernanților noștri. De aceea, Factorul Intern a început să ia acțiune; mai timid, mai din umbră, dar măcar se întâmplă ceva, se iau niște măsuri pentru apărarea țării. „Factorul Intern la care mă raportez eu a început să acționeze pentru prima dată în 2012. Atunci au pus la pământ regimul Băsescu. Ulterior, în 2016, au spart binomul SRI-DNA”, sunt câteva exemple pe care le oferă analistul Ciprian Purice pentru a ilustra guerila care s-a pornit ca strategie împotriva abuzurilor Factorului Extern.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background