Exportatorii de cereale nu sunt solidari cu Ucraina. Miliarde de euro dispărute!

Postat de pe 2 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit întregul circ creat artificial în problema cerealelor ucrainene, ingineriile SUA, care și-au scos profit frumușel în plin război din sacrificarea țărilor vecine cu Ucraina, dar și oportunitatea unică de a muta slava de la Ucraina la noua cauză la modă.

Exportatorii ucraineni de produse agricole au lăsat aproximativ 3 miliarde de dolari din veniturile lor în afara țării de când Rusia a invadat Ucraina, fapt ce se adaugă la presiunile asupra rezervei valutare. Doar 25% din veniturile exportatorilor din diverse ramuri economice au rămas în Ucraina de la începutul războiului.

Toată această mascaradă în care s-au închis porturi, a fost distrusă infrastructura, au fost falimentați agricultorii din țările vecine Ucrainei și nu numai, a fost pusă în practică pentru un unic scop, acela ca marile firme americane care au monopol pe agricultura ucraineană să facă profit maxim. Marea minciună care clama umanitarismul pentru Africa s-a dezumflat, aproape toate cerealele ucrainene, neconforme potrivit normelor UE, fiind vândute pe piețele… europene.

Se știa dinainte de război că Ucraina este o țară profund coruptă, dar nivelul la care a ajuns acest fenomen în perioada războiului depășește orice imaginație. Înalții funcționari ai statului ucrainean au făcut averi imense din exporturi de orice fel și chiar din ajutoarele trimise din bună credință de  țările ghidonate autoritar de SUA. Chiar America nu a făcut altceva decât să-și urmărească brutal doar interesele economice, dar chiar și așa marea corupție ucraineană a reușit să deturneze și să facă profituri astronomice până și din miliardele de dolari și din marile cantități de armament primite ca ajutor de război.

Se fură nelimitat în Ucraina sume imense și cei care fac asta, pe lângă Unchiul Sam, sunt înalții funcționari ai statului ucrainean. Dar, dacă ai lor nu sunt cu slava, de ce ar fi alții? Cred că ar fi timpul să ne gândim și noi serios dacă mai suntem sau nu cu slava… Dar, probabil, se va găsi o altă cauză pe care să fim obligați să o susținem financiar, din sărăcia noastră și se pare că s-a și găsit. Și toate astea când deja susținem de atât de mult timp cauza propriilor politruci corupți care încă-și umflă buzunarele în România, a încheiat jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background