Comisia Europeană vrea legalizarea consumului de droguri în România

Postat de pe 23 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

Comisia Europeană a făcut o serie de propuneri pentru scăderea consumului și traficului de droguri, a dezvăluit jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Printre măsurile propuse de CE se numără și dezincriminarea consumului de droguri. Se dorește crearea unei alianțe europene a porturilor pentru a spori rezistența acestora împotriva infiltrațiilor criminale. Se recomandă reducerea consecințelor negative sociale și medicale ale consumului de droguri și ușurarea accesului consumatorilor la servicii de asistență. CE propune abandonarea pedepselor penale pentru consumatori sau pentru cei care dețin droguri în vederea consumului. „România trebuie neapărat să-și reconsidere politica punitivă în favoarea unei politici care are în centru sănătatea publică”, a punctat Comisia Europeană.

Așadar, ni se impune să anulăm toate sancțiunile pentru consum, posesie și activități conexe, adică cultivarea și cumpărarea pentru consum propriu, ceea ce este o aberație, mai ales în contextul actual, în care România s-a transformat într-o țară de larg consum și în care se ajunge la grave accidente și ucideri. În majoritatea țărilor în care s-au legalizat drogurile efectul a fost unul exact invers de ținta propusă, anume a crescut și mai mult consumul de droguri de sinteză.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background