”Energie” rimează cu ”hoție” în mica noastră Românie. Am pierdut 1300 MW în plină criză

Postat de pe 15 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal aduce în atenția publicului un subiect îngrijorător din domeniul strategic al energiei.

„România a închis în ultimul an termocentrale care produceau 1300 MW, cât capacitatea centralei de la Cernavodă, și a pus 0 în loc”, spune Iosefina Pascal. „Producția de energie a scăzut în primele nouă luni ale anului cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, timp în care puterea instalată în centralele termice a scăzut cu aproximativ 18%”, anunță jurnalista citând un articol din Business Magazin de astăzi.

„Halucinant, în anul 2021 produceam mai multă energie decât în 2022, când, începând cu luna februarie-martie, autoritățile au început să ne spună că va fi dezastru din cauza războiului din Ucraina. În mod logic, în această situație trebuie să-ți crești producția de energie dacă se anunță o criză, mai ales dacă vrei să fii și marele salvator și justițiar care ajută și Moldova și Ucraina. De ce și cum să ajuți dacă producția s-a diminuat?”, întreabă Iosefina.

În același trend slugarnic și obedient, guvernanții noștri aplică directive venite de la UE și distrug capacități energetice strategice ale țării, dar se și angajează să ajute Ucraina, urmând această psihoză absurdă și păguboasă pentru România.

Este bine cunoscută celebra Ordonanță 108 din 2022 prin care ministrul Virgil Popescu se angajează în numele României să renunțăm la producția de energie pe bază de cărbuni. Efectele acestei ordonanțe criminale sunt foarte grave, minele de cărbuni urmând a fi și ele închise, în timp ce Germania, de exemplu, și-a redeschis de curând capacități de producție energetice pe cărbuni pentru a depăși criza.

Un exemplu șocant este vânzarea termocentralei Mintia, o afacere dubioasă și care s-a făcut aproape pe ascuns. Actele de vânzare se pare că nu există sau clauzele contractului au fost încălcate, în ambele cazuri interesul național fiind trădat.

„Acesta este SABOTAJ, e cel mai corect termen care se poate folosi pentru a descrie această situație anormală! Este complet absurd să cedezi energia puțină pe care o produci făcând acte de caritate la comandă când nu poți asigura propriilor cetățeni un trai decent”, spune jurnalista, intrigată.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background