E cazul ca Simion și Șoșoacă să facă un pas în spate spre binele mișcării suveraniste

Postat de pe 4 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate concluziile de după protestul eșuat al suveraniștilor împreună cu Aurelian Popa.

Aurelian Popa este de părere că principalul scop al mitingului din data de 2 octombrie a fost înaintarea temei socio-economice legată de facturile mult prea scumpe și celebrarea zilei de 2 octombrie 2021. În  plus, protestul trebuia să fie despre unitatea dintre partidele suveraniste și despre capacitatea lor de a conlucra. Se pare că mitingul nu s-a ridicat la așteptările sale și nici la așteptările poporului, întrucât a început bine și s-a sfârșit cu un profund sentiment de dezamăgire.

Aurelian Popa subliniază, totuși, că, din punctul de vedere al unirii mulțimilor și al numărului de participanți, protestul a fost un câștig. S-au adunat aproximativ 8000 de oameni. Singurul lucru care nu a mers conform planului și care totuși a avut puterea de a răsturna întregul eveniment precum în jocul de domino a fost reticența lui George Simion și a Dianei Șoșoacă de a cădea de comun acord în legătură cu împărțirea scenei și în legătură cu discursurile.

„Dacă acești doi oameni care vor să salveze țara din ghearele globaliștilor și sunt suveraniști nu au reușit să se înțeleagă pe o chestiune punctuală, păi cum ar arăta o coaliție de guvernare cu aceștia doi la putere având în vedere că între ei există un antagonism ireconciliabil? Conflictul dintre ei nu se va stinge prea curând…”, subliniază Aurelian Popa.

„Mișcarea suveranistă ar avea mai multe șanse dacă George Simion și Diana Șoșoacă ar decide să facă un pas în spate și să lase să vină o conducere colectivă de lideri care să se înțeleagă între ei?”, întreabă Cozmin Gușă. Răspunsul lui Aurelian Popa nu întârzie să apară: „Evident că un organism de conducere colectiv, măcar pentru organizarea de adunări publice, din care să facă parte inclusiv activiștii, inclusiv SOS, inclusiv AUR, CpN și așa mai departe, este o opțiune mult mai bună și cu șanse mult mai mari de a media lucrurile și de a nu-i include pe cei doi în niște negocieri care nu ar avea sorți de izbândă”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background