SRS: Atacurile asupra BOR se radicalizează, dar autorii lor își vor rupe dinții!

Postat de pe 4 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, discuția s-a axat pe campania intensă de promovare a scandalurilor sexuale în mass-media românească, care sunt cauzele, țintele și la ce consecințe ne putem aștepta.

Cozmin Gușă începe discuția, scoțând în evidență faptul că publicațiile de scandal adoptă această strategie față de persoanele publice care calcă strâmb pentru a face audiență, deci pentru a face bani. Acum, situația pare să fie diferită, deoarece nu doar publicațiile de scandal, ci întreaga presă emite știri despre tot soiul de scandaluri sexuale, pornind de la faptele preotului Visarion Alexa și ajungându-se până la politicianul homosexual care aparține unei grupări de gigolo ș.a.m.d.

„Eu cred că în toate perioadele critice pentru omenire apare o tentație mai mare pentru erotism. Dezmățul heterosexul sau homosexual se manifestă cu precădere în astfel de perioade sau în momentele de maximă prosperitate a unei societăți. Nu mai există un cod deontologic în presă, ci doar foame de bani”, explică jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Presa încearcă să denigreze imaginea bisericii

Se pune acum problema unei acțiuni foarte grave a presei: încearcă sau nu jurnaliștii să denigreze și să pună la pământ biserica? Patriarhia are datoria să se apere, însă situația devine complicată atunci când o serie de preoți chiar comit fapte de-a dreptul abominabile pentru calitatea lor de reprezentanți ai bisericii și ai creștinismului. Singura mișcare corectă ar fi ca biserica să se distanțeze de astfel de ‘specimene‘.

Orice guvern dispune de strategii de propagandă. Pentru politicienii de la putere este foarte convenabil ca discuția să fie mutată de la marile crize ale poporului și de la marile deficiențe ale sistemului la astfel de subiecte care să distragă atenția de la adevăratele probleme. Un asemenea scandal poate genera un val de indignare a poporului care resimte scârbă, dezamăgire și isterie privind știrile. SRS sfătuiește oamenii să trieze informațiile primite și să analizeze foarte bine opiniile de ambele părți ale problemei. Atacurile la adresa BOR nu fac altceva decât să o întărească și mai tare.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background