Dulca:Reprezentativa feminină de fotbal poate fi prima națională estică prezentă la un turneu final!

Postat de pe 8 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Cristian Dulca, antrenorul naționalei de fotbal feminin din România, a vorbit despre provocările meseriei de antrenor al echipei de fotbal feminin, prezentând, totodată, și ambițiile acestei echipe.

România încă nu are cultura de a promova fotbalul feminin, pentru că această ramură a fotbalului încă nu a prins mare amploare la noi în țară. Cu toate acestea, echipa națională de fotbal feminin are rezultate și începe încet-încet să se afirme pe scena fotbalului românesc și mondial, Cristian Dulca lăudându-se cu victoriile din campionatul mondial în fața Lituaniei, Croației, Moldovei și Elveției, cumulând 19 puncte pe grupă, scor care n-a adus calificarea, din păcate. Jocul de pe teren și ambiția fetelor noastre ne oferă însă speranța că pe viitor vor exista rezultate și mai frumoase.

„Urmează acum o premieră pentru fotbalul feminin, acest National League, un format nou pentru fete, și avem posibilitatea să ne calificăm la un turneu final, fiind prima țară din Europa de Est care ar participa la un turneu final”, a declarat Cristian Dulca în cadrul emisiunii.

Să fii antrenorul unei echipe de fotbal poate fi o misiune dificilă, iar Cristian Dulca a mărturisit că echipa de fotbal feminin este și mai greu de gestionat din pricina sensibilității caracteristice a domnișoarelor. Cu toate acestea, Cristian Dulca și-a lăudat fetele pentru perseverența, seriozitatea și receptivitatea de care dau dovadă de fiecare dată.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background