Dispariția Mădălinei Cojocari din SUA și cazul de la Vâlcea. Statistici îngrozitoare privind traficul de copii români

Postat de pe 21 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În partea a doua a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre cazurile șocante ale disparițiilor de copii și despre incompetența autorităților de a preveni astfel de cazuri sau măcar de a proteja victimele. „România este pe primul loc în UE la exportul de copii!”, a anunțat Iosefina.

Cazul Mădălina Cojocari

„În presa din România s-a vorbit foarte puțin despre această dispariție, însă, din păcate, este un caz foarte șocant și tenebros așa cum sunt și miile de cazuri semnalate la noi în țară”, a afirmat jurnalista, introducând astfel un caz șocant de dispariție a unei minore de 11 ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este WhatsApp-Image-2022-12-21-at-13.17.16-884x1024.jpg

Mădălina Cojocari are 11 ani și a dispărut din Carolina de Nord. Modul în care a dispărut a fost bizar, iar modul în care s-a aflat că a dispărut este chiar sinistru. Ultima dată Mădălina a fost la școală pe data de 22 noiembrie. Mama acesteia, Diana Cojocari, are 37 ani și a plecat din țară, din Republica Moldova, în urmă cu 8 ani; s-a căsătorit în SUA cu un cetățean american, tatăl adoptiv al Mădălinei, Christopher Palmiter, în vârstă de 60 de ani, fost inginer mecanic la GM, arhitect și a fost în armată.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este WhatsApp-Image-2022-12-21-at-13.49.24.jpg

Ultima dată, pe 23 noiembrie fetița a fost văzută mergând spre școală cu autobuzul, dar nu a mai ajuns. Tot pe 23 părinții s-au certat, iar soțul a plecat în alt stat. A doua zi cei doi se întrebau unul pe celălalt dacă știu unde este Mădălina!? Părinții nu au alertat poliția, nu au raportat dispariția, ci școala unde învăța copila a făcut acest lucru și abia pe 14 decembrie când au început și căutările. FBI s-a sesizat repede, iar părinții au fost arestați deoarece nu au raportat dispariția, fapt grav și de neînțeles. Niște vecini au declarat că i-au văzut în acea perioadă arzând o canapea și că mirosea oribil. Rudele sunt și ele dispărute din peisaj.

„Pe profilul ei de Facebook, Diana Cojocari făcea niște live-uri ciudate. Unul dintre ele, filmat pe un lac având titlul  ‘este ceva greșit în a fi violent?’. Făcea apologia violenței, ceea ce este cel puțin bizar… Probabil că soțul era violent și ea încerca, poate, să justifice aceste porniri ale lui spunând că poți fi violent și în cadrul familiei. Este ciudat că n-au raportat dispariția și asta-i transformă în mod direct în inculpați”, a afirmat Iosefina.

Timpul este vital în asemenea cazuri și FBI s-a implicat rapid, ceea ce înseamnă că e un caz grav. Sperăm să avem un deznodământ pozitiv, deși faptele arată contrariul. Ei sunt implicați intr-o anumită măsură și asta e foarte clar. Sperăm ca Mădălina să fie în viață.

Cazul din Vâlcea

„Un alt caz absolut sinistru apărut azi e despre un pedofil incestuos din Vâlcea, infectat cu HIV, care și-a violat verișoara de numai 11 ani”, a semnalat revoltată Iosefina Pascal și a adăugat: „Acest nenorocit este acuzat de viol și tentativă de infectare cu HIV!? Nu e nicio tentativă, e premeditare! Acest individ cu bună știință i-a distrus viața acelei copile nu doar psihic, dar și fizic!” Doar la noi poți întâlni atâta incompetență și nepăsare față de asemenea fapte extrem de grave cărora le cad victime mai ales copiii care sunt fragili și vulnerabili!

Statistici înfiorătoare cu privire la disparițiile și traficul de copii români

Raportul Anual al Comisiei Europene publicat pe 20 decembrie arată că „peste jumătate dintre victimele întregistrate ale traficului de persoane sunt cetățeni europeni, iar cei mai mulți dintre ei sunt vânduți pentru relații sexuale; un sfert din totalul victimelor sunt copii, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt înregistrați în România, urmată de Germania, Olanda, etc.”, a citat Iosefina Pascal.

„Am semnalat și am adus în discuție de nenumărate ori astfel de cazuri despre traficul de carne vie și despre abuzurile asupra copiilor. România este pe primul loc la exportul de copii! Au dispărut 5700 de copii în plină stare de urgență pe perioada pandemiei! În timp ce eram ținuți forțat prin case mii de copii erau traficați! La noi autoritățile sunt incompetente și nepăsătoare, o mare diferență față de SUA, unde reacția este foarte promptă în astfel de cazuri. Vine Crăciunul, trebuie să fim mai toleranți, să fim mai buni. Păi, fiți mai buni, ajutați-i pe copiii ăștia!”, a încheiat Iosefina Pascal cu un îndemn la adresa autorităților înghețate de incompetență.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background