Bilanțul evenimentelor din 2022 în viziunea lui Ion Spânu

Postat de pe 22 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre evenimentele majore care s-au desfășurat în decursul anului 2022, cu accent pe gafele și succesele jurnalistice.

Jurnalistul Ion Spânu consideră că unul dintre evenimentele majore care și-au lăsat amprenta asupra anului 2022 a fost reprezentat de decizia partidelor PSD și PNL de a fuziona, determinând astfel dispariția opoziției. „Opoziția a murit în România odată cu acest guvern! Și asta este în avantajul lui Iohannis, că de asta își permite să facă absolut orice” a punctat Ion Spânu. Mai mult decât atât, presa s-a aliniat și a devenit presă de partid sau presă de propagandă, iar jurnaliștii au vrut să se implice prea mult în politică, în loc să investigheze acțiunile politicienilor. Cu greu mai poate găsi cetățeanul de rând alte surse credibile din care să se informeze și care să emită adevărul și viziuni diferite față de propaganda expusă pe la televizor sau prin presa aservită politic.

Bineînțeles că un alt eveniment care a afectat întreaga lume în acest an a fost războiul din Ucraina. Jurnalistul Ion Spânu a invocat vizita lui Zelenski de la Casa Albă de ieri și a declarat că acest eveniment este un semnal de alarmă care vine să arate omenirii că nu se dorește restabilirea păcii. „Azi-noapte nu a fost deloc vorba de pace. Toată lumea a vorbit despre arme, arme și iar arme”, a subliniat jurnalistul. Ucraina a primit cantități uriașe de armament, iar Ion Spânu este de părere că aceste arme sunt depozitate și păstrate pentru un conflict care nu a început încă și care este posibil să tragă mult mai multe state într-un război generalizat.

Revenind la lumea jurnalismului, Ion Spânu l-a desemnat pe Ion Cristoiu drept jurnalistul premiant al anului 2022. Se distinge de departe față de alți jurnaliști de teapa lui prin hărnicia și pasiune sa pentru cercetare și investigație.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background