Se stinge lumina în UE

Postat de pe 8 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal aduce în discuție raționalizarea și cum începe să se manifeste aceasta în țările Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen a spus că la orele de vârf din următoarea perioadă, adică pe timpul toamnei și iernii, va trebui să fie oprit curentul pentru a se face economie. Ar fi vorba de intervalul 6-8 dimineața și 19-21. Simpla idee că cetățenii Europei trebuie să sufere în timp ce Ucraina primește în continuare armament și sprijin din banii lor este șocantă. Nicolae Ciucă, premierul României, a ieșit și a spus că va analiza aceste măsuri.

Deja se impun limite în Europa. În Elveția, oamenii au o limită de 19 grade la temperatura din casă, iar dacă o depășesc sunt amendați sau închiși timp de 3 ani. Iosefina înaintează o teorie conform căreia nu întâmplător Elveția, o țară civilizată și bogată, a fost prima în care s-a manifestat raționalizarea. Cu alte cuvinte, se transmite mesajul că dacă până și o țară bogată suferă din cauza crizelor energetice, atunci țările mai puțin dezvoltate nu par să aibă un viitor prea optimist.

În cazul României, o țară care beneficiază de resurse naturale, nici nu ar trebui să se pună problema întoarcerii la un soi de raționalizare mult prea asemănătoare cu situația din timpul comunismului. Însă, se pare că adevărul este cu totul altul, din moment ce premierul Nicolae Ciucă ia în considerare directivele date de la nivelul Uniunii Europene. Întrebarea care se impune este: cât va dura această măsură și până când vor putea oamenii să suporte un astfel de regim?

Cetățeanul de rând va fi cel mai afectat și va îndura frigul, foametea și întunericul. Mai mult decât atât, este foarte posibil ca oamenii să fie puși în situația în care să aleagă între mâncare și tratamente, lucru pe care deja mulți români îl fac, din păcate.

Măsuri din ce în ce mai vizibile

Se pare că începe să se impună o anumită conduită și în magazine. Spre exemplu, multe dintre magazinele mici au început să țină frigiderele pornite pentru mai puțin timp. O astfel de măsură aduce după sine și risipa de alimente. Dacă se va impune ca pentru un anumit număr de ore să fie oprit curentul în casă, oamenilor li se vor strica efectiv proviziile alimentare. Și mai grav este că există persoane a căror sănătate depinde de aparate. Aceia ce ar trebui să facă?

Mulți nici nu realizează ce înseamnă aceste lipsuri, întrucât nu au trăit în perioada comunistă. Politicienii dau dovadă de ipocrizie, pentru că în timp ce recomandă sau chiar impun astfel de măsuri absurde, ei au variante de rezervă pentru că au mormane de bani, sau călătoresc cu avioane private, consumând și poluând înzecit.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background