Declarațiile incongruente ale lui Paul Stănescu, o pată în cazierul său politic „imaculat”

Postat de pe 25 iulie 2022

În cadrul ediției de luni a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, au fost aduse în discuție declarațiile recente ale lui Paul Stănescu, baron de Olt. „Înainte să ne ocupăm de Viktor Orban și de ce e mai bine pentru țara lui hai să ne ocupăm de ce e mai bine pentru țara noastră. De exemplu, de mafioții ăștia din Olt”, declară moderatoarea emisiunii, Iosefina Pascal.

Emisiunea începe cu prezentarea succintă a declarațiilor lui Paul Stănescu. „Unul dintre politrucii care s-au trezit vorbind astăzi este Paul Stănescu, baronul de la Olt. Domnul Stănescu este supărat pe Viktor Orban din alte motive decât sunt supărați majoritatea cetățenilor. Oamenii sunt revoltați cu privire la declarațiile cu caracter separaționist făcute de diverse personaje aflate în imediata apropiere a lui Orban pe scenă și cu privire la modul în care a fost luat pe sus un protestatar care venise cu un banner pe care scria ’Transilvania, pământ românesc’. Acest tip de atitudini instigă la o dezbinare societală și la un conflict interetnic înăbușit demult”, anunță Iosefina Pascal.

Se pare că Paul Stănescu a ales să privească altă fațetă a evenimentului de la Tușnad și să critice declarațiile primului-ministru ungar: „Paul Stănescu este supărat pe Viktor Orban pentru că susține că acesta a făcut declarații anti-UE și anti-NATO. Nu înțeleg de ce este așa de supărat acest domn Paul Stănescu. Mă așteptam să fie preocupat de ce a spus László Tőkés, de exemplu, sau de faptul că un cetățean român nu s-a putut exprima, că era să fie omorât în bătaie dacă nu interveneau jandarmii. Mă gândeam că poate are ceva de zis cu privire la afirmațiile UDMR-iștilor, la sfidarea pe care aceștia au desfășurat-o în ultimele luni”, subliniază Iosefina Pascal.

„Râde ciob de oală spartă”

Tânăra jurnalistă dezvăluie câteva dintre cele mai mari defecte de guvernare care au caracterizat cariera politică a lui Paul Stănescu: „Dacă tot e promotorul valorilor europene, transatlantice, în general cu anti-corupția, poate ne răspunde și nouă cum o fi ajuns fratele său, Alexandru Stănescu, prin funcția aia de la ANRE. Paul Stănescu a oferit în calitatea sa de președinte al consiliului județean Olt majoritatea contractelor din bani publici unor clanuri de interlopi. Acest domn Stănescu care a considerat că cele mai bune firme care să gestioneze tot ce înseamnă construcții din bani publici, că vorbim de infrastructură esențială, că vorbim de poduri, că vorbim de simple asfaltări, a considerat că cele mai bune firme sunt cele ale interlopilor condamnați penal, foști deputați și oameni cu funcție de conducere în PSD Olt”.

„Domnul Stănescu, în general ni s-a spus că mafia este apanajul Rusiei. Poate este și apanajul României, poate dvs. sunteți cu rușii, domnule Stănescu. Poate ne explicați cum e cu clanul acesta Ciocan”, adaugă Iosefina, subliniind duplicitatea PSD-istului Paul Stănescu.

Iosefina Pascal încheie primul segment al emisiunii sale, atrăgându-i atenția baronului de Olt: „Domnule Stănescu, înainte să vă preocupe politica externă a lui Viktor Orban, să vă preocupe modul în care PSD a parazitat guvernarea 20 și ceva de ani și să vă preocupe mafiile locale care distrug banii publici și care lasă un județ în paragină. Eu zic că-i mai important”.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background