Decizie halucinantă a ICCJ: Despăgubiri în funcție de cât de bogat ești. 

Postat de pe 1 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit detalii importante despre noile legi aberante emise de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis acordarea daunelor morale direct proporțional cu situația financiară a victimelor. Este dat ca exemplu cazul unei persoane decedate într-un accident rutier, a cărei familie a primit despăgubiri de 280.000 de euro. ICCJ a considerat într-un astfel de caz că familia decedatului s-a îmbogățit de pe urma accidentului.

Au existat situații în care anumite persoane au provocat accidente în mod deliberat pentru a obține despăgubiri, dar acestea reprezintă cazuri izolate. Majoritatea accidentelor din România sunt reale și sunt cauzate exact de condusul sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante. ICCJ vine și spune că daunele trebuie stabilite în funcție de cât de bogat sau sărac este un cetățean, ceea ce este o aberație, atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere legal. O astfel de decizie lasă loc unor interpretări eronate și poate încuraja infractorii într-o oarecare măsură.

„Mie decizia asta îmi sună a eugenie, a discriminare pe criterii sociale și chiar de etnie! Nu poți să spui că viața unui om valorează cât muncește el pe lună sau cam câtă avere a acumulat el în viața sa. Pentru a rezolva această chestiune, trebuie stabilit un barem clar, în funcție de pagubele produse!”, a punctat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background