Gabriela Braniște la Golden Hour: Despre spiritualitate și clarviziune într-o societate bolnavă

Postat de pe 1 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Gabriela Braniște a vorbit despre clarviziune, intuiție și spiritualitate într-un context social lipsit de aceste mijloace de cunoaștere.

În societatea prezentului, tot mai mulți indivizi se auto-proclamă drept vindecători spirituali sau adepți absoluți ai spiritualității și totuși, paradoxal, lumea este din ce în ce mai bolnavă, atât fizic, dar și sufletește. Cauza multiplelor afecțiuni ce au acaparat oamenii în ultima vreme poate porni de la însăși esența și etimologia cuvintelor și de la procesul de gândire.

„Prin procesul de utilizare a cuvântului viu, care se dezvoltă în conformitate cu experiența concret senzorială, omul își dezvoltă principalele mijloace de evoluție, cunoscute sub denumirea de stereotipuri dinamice. Există o oareșce stare de inconștiență, acum, când omul modern lucrează cu conștiența și abordează viața din perspectivă conștientă, tocmai acum, când spiritualitatea îndeamnă la conștientizare și evoluția conștiinței este tema principală a omului modern; iată că această conștiință începe să fie din ce în ce mai restrânsă și din ce în ce mai inaccesibilă omului modern”, a explicat Gabriela Braniște.

Filosofia indiană vorbește de cele 7 chakre, însă ele sunt în număr de 321 în ființa umană. Stereotipurile dinamice nu sunt totuna cu chakrele. Dacă chakrele pot fi asociate cu ideea unor curele de transmisie menite să pună în mișcare mecanismul de producere a energiei și a materiei, stereotipurile dinamice sunt responsabile de simțuri și gândire, producând clarvedere. Omul modern caută, prin manifestarea excesivă a spiritualității, să trezească capacitățile antrenate de stereotipurile dinamice, fie că vorbim de clarviziune, fie că vorbim de telepatii, intuiții sau alte procedee. Se creează astfel, prin dorința de a cunoaște necunoscutul, divizarea oamenilor și trezirea unor pretenții de a-i stăpâni pe cei din jur.

În prezent, societatea este sufocată de vindecători spirituali, ceea ce, paradoxal, o îmbolnăvește din ce în ce mai tare. Omul modern comod este cel care are astfel de preocupări, în contrast cu oamenii care au grijă de pământul lor roditor și care muncesc de zor, ducându-și viața respectând legile naturii. Pentru români, munca este cea mai înaltă formă de meditație. Comoditatea omului modern nu poate duce decât la comoție.

Poporul român are tendința de a preaslăvi străinii, iar popoarele mari au tendința de a absorbi prin anulare civilizațiile mărunte. Împrumuturile de spiritualitate străină duc la un proces de deznaționalizare și la anularea culturii înrădăcinate în istorie. Trezirea poporului român trebuie să se facă prin revenirea la cultura noastră strămoșească și prin aflarea adevăratei istorii a poporului român.  

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background