Dacă va candida la prezidențiale, Boc poate fi finalist alături de Simion!

Postat de pe 25 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Liviu Alexa a analizat strategia de aruncare în lupta politică a lui Dacian Cioloș de către Grupul de la Cluj, vizat să candideze în locul lui Emil Boc.

Liviu Alexa a lansat o ipoteză conform căreia Dacian Cioloș ar putea candida la Primăria Cluj în locul lui Emil Boc, care va candida, cel mai probabil, la europarlamentare și care speră să fie comisar european. Această mutare politică ar putea conduce la consolidarea altor relații în cazul lui Cioloș, de o altă anvergură, dacă ajunge primarul Clujului, dar și la divizarea Grupului de la Cluj. Clujenii informați îl percep pe Cioloș drept fostul securist al Doinei Cornea.

Liviu Alexa a subliniat faptul că, deși se va schimba garda, Grupul de la Cluj va rămâne intact. „Din punctul meu de vedere, dacă se va întâmpla, va fi o predare amiabilă a Clujului de la PNL (PDL), care a câștigat Clujul pe drept cuvânt în 2004 și după aia nu l-a mai părăsit, către PSD sau Grupul de la Cluj, unde Cioloș are statut de sclav”, a punctat Liviu Alexa. Unul dintre oamenii de legătură a Grupului de la Cluj cu Dacian Cioloș este chiar omul de afaceri Ovidiu Turcu, alături de Virgil Ardelean, fost șef al serviciului secret al MAI, de Laura Codruța Kovesi ș.a..

Grupul de la Cluj vrea să profite de ocazie și de alegerile de anul acesta pentru a înființa la Cluj un așa-numit „Cotroceni mic”, spune Liviu Alexa. Aceasta este o metaforă care face referire la controlul exercitat asupra Clujului, pentru că acela care va conduce Clujul, va da președintele, explică jurnalistul. Clujul este centrul de revoltă anti-PSD care a funcționat în fiecare ciclu electoral.

Emil Boc este foarte popular, datorită faptului că lumea apreciază Clujul și proiectele culturale, muzicale și de altă natură care se desfășoară aici. Emil Boc ar putea candida la prezidențiale, iar în acest scenariu s-ar putea ajunge la o finală ce-i are ca protagoniști pe Simion și pe Boc. Astfel, Boc și-ar putea încununa longeviva carieră politică tocmai cu funcția de președinte al României.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background