Cum vrea Scholz să distrugă așa-zisa extremă dreapta

Postat de pe 13 februarie 2024

Cum vrea Scholz să distrugă așa-zisa extremă dreapta: Închiderea conturilor bancare prin simpla invocare a posibilităţii unei „potenţiale ameninţări” la adresa ordinii publice

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a prezentat marţi o serie de măsuri pentru combaterea extremei drepte, atacând în special finanţarea acesteia, într-o ţară şocată de dezvăluirea unei întâlniri secrete care plănuia expulzarea străinilor, informează AFP.

Salutând recenta mobilizare a „sute de mii de cetăţeni” împotriva extremiştilor şi a rasismului – în urma dezvăluirii acestei reuniuni din ianuarie -, ministrul de interne Nancy Faeser a detaliat treisprezece măsuri pentru a combate ceea ce consideră a fi „cea mai mare ameninţare la adresa ordinii democratice”.

„Vrem să distrugem aceste reţele de extremă dreapta. Vrem să-i privăm de veniturile lor, vrem să le luăm armele”, a declarat Faeser într-o conferinţă de presă la Berlin.

Ea vrea în special să extindă puterile Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, serviciul de informaţii interne al Germaniei, astfel încât să poată combate mai uşor sursele de finanţare pentru reţelele de extremă dreapta.

Datorită unui amendament la legislaţia serviciilor secrete, ar trebui să fie posibilă închiderea conturilor bancare prin simpla invocare a posibilităţii unei „potenţiale ameninţări” la adresa ordinii publice. În prezent, anchetatorii au această putere doar dacă organizaţiile sau reţelele incită la ură sau violenţă.

Întrebată despre calendarul pentru punerea în aplicare a unei astfel de măsuri, Faeser a spus că acest lucru se va întâmpla „cât mai curând posibil”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background