Cum poți să rămâi fără cont bancar dacă „dezinformezi” – cazul unui politician celebru.

Postat de pe 19 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cazul unui politician celebru căruia i-a fost suspendat contul bancar pe motiv de „dezinformare”.

Nigel Farage, un prezentator britanic și fost politician, a povestit cum Banca Coutts i-a închis contul bancar pentru că nu se alinia valorilor pe care această bancă le reprezintă. Banca i-a transmis că este perceput public ca fiind xenofob și rasist și că este considerat de mulți ca fiind un politician necinstit. „Prin asocierea cu banca noastră, acesta reprezintă un risc pentru reputația noastră. Opiniile sale publice sunt în conflict cu poziția noastră publică ca organizație incluzivă”.

Totuși, de când au băncile treabă cu „valorile”? Băncile au ajuns să modeleze opinia publică și să-i ejecteze pe cei care „nu corespund”. Banca Coutts spune că Nigel Farage reprezintă un risc reputațional și că acest lucru a fost stabilit de către un comitet care analizează riscul reputațional, în urma întocmirii unui dosar în care sunt detaliate comentariile lui despre Brexit, prietenia cu Donald Trump și opinia despre drepturile LGBT. A fost invocat ca motiv și faptul că Farage îl apăra pe Novak Djokovic, făcându-se aluzie la faptul că politicianul ar fi și anti-vaccinist.

Asta este „minunata lume nouă” în care se sistează tot, curent, gaz, apă, cont bancar, drepturi, tot, tot, tot, dacă nu gândești așa cum vor niște corporații sau niște multinaționale. Și statul ce rol mai are în acest context?

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background