„Cum este jumulit poporul român?” – Sorin Roșca Stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 15 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Printr-o falsă liberalizarea, prețul la gaze a crescut enorm. Majoritatea banilor intră în buzunarul statului, în defavoarea populației”.

Sorin Roșca Stănescu susține că această creștere a prețurilor la gaze, care provoacă la rândul ei măriri în lanț, ar fi folosită de către statul român drept soluție în urma împrumuturilor făcute de la bănci: „Ce s-au gândit ei când s-au văzut cu atâtea datorii? Să jumulească poporul român de bani umblând la gaze și la energie electrică în mod artificial”.

Prețul, atât la gaze, cât și la energie electrică s-a mărit cu până la 12 ori. De asemenea, România a ajuns să se împrumute de la bănci de 16 ori mai mult decât țara vecină Bulgaria. Aceste bănci se preconizează că vor ajunge la saturație și nu vor mai acorda împrumuturi statului român, sau o vor face cu dobânzi din ce în ce mai mari.

Sectoarele economice, afectate

În acest context, nu doar cetățeanul simplu ar fi cel care pierde, ci și societățile comerciale, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu. În toate cele trei situații de creștere de prețuri, gaze, energie electrică și combustibil lichid, sectoarele economice ar urma să fie afectate.

„Agricultura se duce de râpă de tot pentru că nu o să mai poți să produci în România în agricultură lucruri competitive cu agricultura din piețele europene. Ne va muri agricultura în brațe. Sunt lucruri foarte grave ce se întâmplă” – observă jurnalistul.

A dezamăgit PSD-ul?

Un responsabil pentru aceste probleme ar fi Partidul Social Democrat (PSD), după spusele lui Sorin Roșca Stănescu. Aceștia au declarat spre sfârșitul anului trecut că fac un „compromis” și se aliază cu Partidul Național Liberal (PNL) pentru formarea unei coaliții în scopul „salvării țării”. PSD-ul a venit atunci cu un program atât social, cât și economic. „Cu toate acestea, nu au făcut nimic!” – susține jurnalistul.

Exemplul dat de jurnalist este unul recent în care social-democrații nu a votat în Parlament un proiect inițiat de cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ce viza creșteri pentru indemnizațiile pentru copii.

„În cel mai bun caz, se anunță o mărire a pensiilor cu 7%. Însă nu ia nimeni în calcul inflația, pe care Banca Națională o anunță de 11%, dar care probabil va ajunge la 15. Practic, până la sfârșitul anului, pensionarii vor avea iarăși de pierdut în termeni reali și chiar procente importante” – a adăugat SRS.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background