Culian: Trump este sub asediu, iar administrația Biden face orice să câștige

Postat de pe 14 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul român stabilit în New York Grigore Culian a dezvăluit câteva detalii importante despre situația lui Donald Trump.

Geopoliticianul și analistul Cozmin Gușă deschide discuția, făcând precizarea că, actualmente, un număr semnificativ de oameni apropiați de Donald Trump au fost chemați la audieri din dorința autorităților de a-i face pe aceștia să declare lucruri compromițătoare despre fostul președinte american. Scopul final este arestarea lui Trump, odată ce dosarul său ajunge să fie plin de posibile dovezi incriminatorii.

Grigore Culian îl citează pe Tucker Carlson, subliniind că în SUA a început teroarea politică de tip sovietic. Jurnalistul este de părere că asta i se întâmplă și lui Trump, „începând de la descinderea ilegală la reședința sa din Mar-a-Lago, și ajungându-se până la aceste audieri menite să stoarcă informații compromițătoare care să-l înfunde pe fostul președinte”.

Mai grav este că aceste lucruri se întâmplă cu două luni înainte de midterms. De aceea, pare că acțiunile au ca scop intimidarea, iar americanii au de-a face cu o situație în care partea democrată joacă o singură carte: ‘totul sau nimic‘. Regimul Biden folosește toate mijloacele posibile, cele mai multe fiind neconstituționale, pentru a-și impune agenda politică și pentru a câștiga alegerile inclusiv folosind frauda și intimidarea.

Atacul subtil la adresa cetățenilor americani

Regimul Biden a angajat 87.000 de agenți fiscali care au scopul de a urmări modul în care cetățenii americani și-au plătit taxele. Ei au dreptul să aresteze oamenii în cazul în care găsesc nereguli. Sunt semne clare că se încearcă intimidarea oamenilor și se recurge la măsuri care să le arate americanilor ce li se va întâmpla dacă nu votează cu Biden.

Se încearcă o calmare a situației prin diverse măsuri, în special în ceea ce privește datoria studenților. Administrația Biden a emis un decret prin care să șteargă datoriile studenților. Aceasta este o măsură populistă, însă ascunde o șpagă electorală. Rata sărăciei a scăzut cu câteva procente nesemnificative, s-a ieftinit cu puțin gazul, lucruri ce arată că țara merge într-o direcție bună, deși un procent mare din cei intervievați spun contrariul. Toate aceste măsuri bruște semnalează o mită cu scopul de a câștiga alegători.

Există șanse ca Trump să reziste, pentru că el nu ar renunța la luptă. Se pune însă problema dacă va fi lăsat de instituțiile statului să fie din nou în ipostaza de a candida. Dacă NATO și SUA vor fi implicate într-un conflict direct, nu vor mai avea loc alegerile. Grigore Culian avertizează că este posibil să fie violențe la alegerile din noiembrie și este posibil ca SUA să se implice într-un conflict direct cu Rusia la un moment dat.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background