Comaroni: Al treilea război mondial va fi de tip ‘multi-proxy‘

Postat de pe 14 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Bogdan Comaroni a înaintat un scenariu îngrijorător referitor la posibilele conflicte de amploare ce vor urma.

Bogdan Comaroni comentează că discursul Ursulei von der Leyen a fost o mascaradă și o piesă de teatru de prost gust, pentru că demonstrează o lașitate imensă. UE nu vrea să riște o confruntare directă cu Rusia spre exemplu, așa că apelează la un stat din afara alianței pentru a-i face ‘treaba murdară‘. Reprezentanții UE țin un discurs fals și caută soluții pentru o problemă pe care ei înșiși au creat-o. UE împreună cu SUA stabilesc un teritoriu unde să poarte războaie proxy, scopul final fiind instaurarea unei noi ordini mondiale, conform jurnalistului Bogdan Comaroni.

UE s-a implicat într-un război din afara alianței, a sancționat sever Rusia și a susținut Ucraina, toate acestea deși era clar că Europa depindea de gazele rusești. Deci, toată criza energetică din Europa a fost creată de Ursula von der Leyen și de toți cei din jurul ei. În plus, a fost dată peste cap întreaga economie și piața concurențială.

Instalarea unei noi ordini mondiale

Se dorește trecerea la o lume multipolară ce poate fi ori suveranist-asociativă, ori comunistă. Primul concept face referire la asocierea țărilor între ele, factorul comun fiind interesele similare pe care le urmăresc. Al doilea concept face referire la un soi de comunism global care implică crearea unei lumi în care domină inteligența artificială, în care se dorește reducerea și controlul populației ș.a.m.d.

În ultima vreme, s-au dezvoltat o serie de ‘războaie satelit‘, între țări precum Armenia și Azerbaidjan, Grecia și Turcia, Israel și Iran. Pare că toate țările profită de contextul global pentru a-și regla conturile, potrivit lui Bogdan Comaroni. Al treilea război mondial este de tip hibrid, incluzând latura politică, economică, socială etc. Un astfel de război de proporții, limitat la Eurasia, va fi atipic față de războaiele mondiale precedente, întrucât va cuprinde mai multe mici conflicte în diferite zone. Cozmin Gușă precizează că, la momentul actual, sunt 60 de conflicte deschise la nivel internațional. Așadar, se trece la un al treilea război mondial ‘multi-proxy‘.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background