Măsuri de noaptea minții… la propriu

Postat de pe 14 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat o nouă măsură propusă de UE pentru economisirea resurselor: dușurile în doi.

De la nivelul Bruxelles-ului se transmite ideea că vor fi tăiate utilitățile celor care depășesc anumite limite impuse. Se pare că va fi monitorizat consumul cu ajutorul informațiilor înregistrate de furnizori. În plus, deși nu au cum să vină la fiecare locuință în parte să verifice temperatura din casă, de exemplu, vor există totuși niște autorități care vor efectua astfel de controale periodic.

Sunt anumite orașe și țări dezvoltate de la care lumea s-ar aștepta la cu totul și cu totul altceva care vor să introducă un fel de contoare inteligente prin care să se reducă energia de la distanță. În orașe precum Paris, Viena și Shanghai s-a decis ca lumina să nu mai fie aprinsă deloc pe timpul nopții. Turnul Eiffel nu va mai fi aprins după ora 23:00, lumina va fi stinsă pe străzi începând cu aceeași oră, iar clădirile publice vor fi, de asemenea, neiluminate.

Cum rămâne cu siguranța cetățenilor?

Deși pare absurd, există câteva persoane în mediul online care consideră că iluminatul stradal constituie o risipă din banii publici. Iosefina Pascal explică faptul că panourile publicitare, spre exemplu, sunt gestionate de entități private. Totodată, tânăra jurnalistă precizează că iluminatul stradal nu este un simplu moft, ci are un rol esențial în menținerea siguranței cetățenilor și în prevenirea criminalității.

Criza energetică și măsurile absurde propuse de la nivelul UE nu fac nimic altceva decât să aprofundeze și mai mult problemele cetățenilor. Pe lângă faptul că oamenii nu vor fi în siguranță afară, cel mai probabil se vor simți la fel de rău și în propriile case, fără lumină, căldură și apă caldă. Se impune din nou adresarea unei serii de întrebări. Oamenii care depind de aparatură pentru a trăi ce vor face? Spitalele cum vor funcționa? Mijloacele de transport în comun cum vor putea să-și continue activitatea? Pe fondul foametei, sărăciei și tuturor problemelor, dar și sub ‘protecția‘ întunericului, vor fi din ce în ce mai multe cazuri de tâlhărie.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background