Cu gura mare și cu portofelul gol: Zelenski s-a întors acasă cu buzunarele goale, dar cu trofeul începerii negocierilor de aderare la UE

Postat de pe 17 decembrie 2023

de Marius Ghilezan

Volodimir Zelenski a colindat trei continente pentru a găsi sprijin financiar pentru războiul cu Ucraina. S-a întors vineri acasă doar cu promisiunea că țara sa va începe procesul de aderare la UE. SUA și UE n-au reușit să deblocheze un ajutor financiar de peste o sută de miliarde de dolari.

“Luptele politice interne de la Washington și din Uniunea Europeană au blocat ajutorul pentru Ucraina. Liderii UE au recunoscut, încă de la începerea Consiliului European, că nu vor putea trece  pachetul de ajutoare multianual, din cauza Ungariei.

Ucraina se bazează pe ajutorul extern pentru aproximativ jumătate din bugetul său federal, ceea ce înseamnă că orice întârziere substanțială a ajutorului occidental ar putea pune în pericol capacitatea țării de a lupta împotriva Rusiei. Deciziile cheie ale SUA și UE ar putea fi amânate până la anul viitor, scrie the New York Times.

Volodimir Zelenski se declară mulțumit de obținerea acordului de începerea procesului de negociere cu UE, care nu înseamnă mare lucru.

Un ofițer CIA, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat pe CNN că Ucraina mai rezistă doar câteva luni, fără ajutor occidental.

În discursul său în fața națiunii, din timpul interviului maraton “Linia directă,” Vladimir Putin a modificat narativul, spunând că în Ucraina e un război civil între două populații.

sursa: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background