Majoritatea tinerilor americani cred că „oamenii albi sunt asupritori” și că Israelul ar trebui „desființat și dat Hamas”

Postat de pe 17 decembrie 2023

Un sondaj realizat în decembrie de către Harvard-Harris arată ca 79% dintre americanii între 18-24 de ani cred că „oamenii albi sunt asupritori”; și că această ideologie ar trebui să fie „favorizată astăzi la universități și pentru angajare”. Majoritatea tinerilor americani au spus deasemena că Israelul ar trebui „desfiintat și dat Hamas”, scrie New York Post.

Sondajul, realizat SĂPTĂMÂNA ACEASTA de către sondajul Harvard-Harris, a constatat că 51% dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au spus că cred că răspunsul pe termen lung la conflictul israelo-palestinian a fost ca „Israelul să fie desființat și dat Hamasului și palestinienilor”.

Doar 32% au spus că cred într-o soluție cu două state și doar 17% au spus că altor state arabe ar trebui să li se solicite să absoarbă populațiile palestiniene.

Cifra era în contrast puternic cu alte grupe de vârstă, care au preferat net o soluție cu două state. Doar 4% dintre americanii de 65 de ani și peste au spus că consideră că Israelul ar trebui desființat.

„Acești indivizi care vor răul democrației ar trebui să fie un semnal de alarmă”, a declarat senatorul Roger Marshall. „Putregaiul ideologic în rândul tinerilor americani, condus de valorile woke și de cultura victimei, a devenit atât de rău încât s-au convins să simpatizeze cu teroriștii adevărați care urăsc America.”

60% dintre tineri au declarat că atacul terorist al Hamas din 7 octombrie ar putea fi „justificat de plângerea palestinienilor” – o poziție deținută de doar 27% dintre americani în general.

În același timp, 58% dintre tinerii de 18-24 de ani au fost de acord că „Hamas ar dori să comită genocid împotriva evreilor din Israel”.

Când au fost întrebati dacă „Israelul comite genocid împotriva celor din Gaza sau încearcă doar să se apere și sa elimine Hamas”, 60% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au spus că Israelul comite genocid – o viziune susținută de doar 37% dintre americani în general. Între timp, 53% dintre tinerii americani au spus că studenții ar trebui să fie liberi să ceară „genocidul evreilor” fără consecințe.

67% dintre tinerii de 18-24 de ani au spus că cred că evreii „ar trebui tratați ca opresori” – o poziție cu care 73% dintre americani nu au fost de acord și au numit-o „ideologie falsă”.

Mai mult de patru americani din cinci au spus că sunt alături de Israel în privința Hamas – printre cei 18-24, rezultatul a fost chiar 50-50.

Rezultatele confirmă studiile anterioare care arată că tinerii americani au fost printre cei mai pro-Hamas. 57% dintre musulmanii americani au spus că cred că atacul Hamas împotriva Israelului este justificat, potrivit unui sondaj de la Cygnal realizat la scurt timp după masacru.

79% dintre americanii între 18-24 de ani cred că „oamenii albi sunt asupritori”

Americanii sunt împărțiți în mod similar în ceea ce privește politicile identitare, scrie BigNewsnetwork. De exemplu, 79% dintre tinerii adulți cred că „albii sunt asupritori” și că, prin urmare, persoanelor care nu sunt albe ar trebui să li se arate favoritism la admiterea la facultate și la angajare, a constatat sondajul. In toate grupele de vârstă, 65% dintre americani se opun unei astfel de discriminări anti-albii.

Doar 42% dintre americani aprobă modul în care președintele american Joe Biden gestionează războiul Israel-Hamas, în scădere de la 45% în noiembrie, arată sondajul. Doar 32% cred că țara se află pe „drumul bun”, iar 33% consideră că economia națiunii se îndreaptă spre direcția corectă.

Sondajul a constatat că, dacă alegerile ar avea loc astăzi, fostul președinte Donald Trump l-ar învinge pe Biden cu o marjă de 43% până la 35%, în timp ce Kennedy ar strânge 17% din voturi. Mai mult de șapte din zece americani cred că un vot pentru Biden ar fi, în esență, un vot pentru vicepreședintele Kamala Harris, deoarece actualul în vârstă de 81 de ani nu ar termina probabil un al doilea mandat.

TikTok spălă creierul tinerilor împotriva Americii”

„Adevărul este că narațiunile false au fost lăsate să se dezvolte și să se cufunde într-un număr mare de studenți din generația Z”, a spus Mark Penn autorul sondajelor.

Republicanul Mike Gallagher a numit TikTok „fentanil digital” și a acuzat compania că „spălă creierul tinerilor împotriva Americii”.

Sondajul Harvard-Harris a fost realizat în perioada 13-14 decembrie în rândul a 2.034 de alegători înregistrați.

The majority of Americans 18-24 think Israel should „be ended and given to Hamas.”

Matan Peretz – an IDF reservist currently in active duty – can educate all of them in less than 5 minutes. pic.twitter.com/YlFwFhmnb3— dahlia kurtz דליה קורץ ???????? (@DahliaKurtz) December 16, 2023

sursa: mariustuca.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background