CRIZA DIN UCRAINA SE EXTINDE ÎN ROMÂNIA PRIN CENZURA INFORMAȚIEI? – IOSEFINA PASCAL, LA GOLD FM

Postat de pe 22 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Directorul Serviciului Român de Informații (SRI) Eduard Hellvig este audiat pe problema Ucrainei în timp ce în România se desfășoară tot felul de acțiunu de subminare a suveranității țării noastre”.

Iosefina Pascal remarcă prezența a prea multor semnale „bizare”, a unor acțiuni de „neacceptat” și reacțiuni contradictorii. Aceasta își pune problema unei implicări mult prea mari a României în conflictul dintre Rusia și Ucraina, conflict care, mai mult decât teritorial, nu ar privi deloc țara noastră.

„În ritmul acesta, o să ajungem să ne pierdem suveranitatea, siguranța energetică, siguranța economică, sistemul de sănătate publică” – susține jurnalista. „În tot acest timp în care populația sărăcește se iau tot felul de decizii inexplicabile. Orice este posibil când se insistă atât de mult spre zona aceasta a războiului”.

SRI și controlul informațiilor privind conflictul din Ucraina

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a fost prezent marţi, 22 februarie, la şedinţa Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Această ședință a avut loc pentru a negocia controlul parlamentar asupra activităţii SRI privind discuţiile despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO.

În cadrul acestei ședințe, Eduard Hellvig a pus problema atacurilor cibernetice, activităților de spionaj și fake news-urile care s-ar fi intensificat de când între Ucraina și Rusia există o situație tensionată, potrivit acestuia.

„Subiecte de mare interes, într-adevăr” – susține Iosefina Pascal cu ironie. „Ei bine, problemele cele mai mari văd că nu au fost discutate nicăieri, și anume cenzurarea discursului naționalist și subminarea suveranității României. Toate aceste acțiuni sunt finanțate cu bani din afara țării. Asta este o adevărată problemă de siguranță națională”.

SNSPA-ul și banii americani

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) ar fi implicată într-un proiect cu agenția US Aid prin Departamentul de Stat American. Acest proiect ar fi finanțat cu o anumită sumă de bani nedezvăluită în spațiul public. În teorie această agenția s-ar ocupa cu finanțarea de cauze umanitare în diferite țări, însă de data aceasta ar fi vizate monitorizarea și cenzurarea discursului naționalist de pe social-media în România.

„Cu alte cuvinte, Departamentul de Stat American le dă bani unor profesorași cu un trecut negru în spate privind elaborarea de liste prin care sunt indicate persoane care critică măsurile guvernamentale drept promotori de știri false. Acești profesorași vor face acum liste negre și cu cei care interacționează în mediul online cu un discurs menit să sprijine valorile naționale și integritatea României” – declară jurnalista GOLD FM

Are România ce căuta în acest război?

Iosefina Pascal este de părere că țara noastră este implicată astfel, fără rost, într-un război. Atât controlul informațiilor privind tensiunile din Ucraina, cât și controlul privind discursul naționalist ar pregăti tot acest proces. Jurnalista consideră că și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ar avea o legătură în aceste demersuri.

„După semnarea tratatului din noiembrie 2021 prin care România asigura ajutor Ucrainei prin tehnică militară și resură umană militară aflăm că Raed Arafat susține trimiterea de medicamente și dezinfectanți către vecinii din nord” – observă jurnalista GOLD FM. „Suntem, practic, catapultați într-un război. Provocări există și sunt vizibile, căci toate aceste anunțuri ale iminențe eșuate nu vor rămâne neconcretizate. Prin ajutoarele trimise către Ucraina, o țară ce nu este membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, România încalcă tratatul NATO”.

„Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) conform procedurii şi în următoarele zile urmează ca aceste materiale după ce sunt acceptate să ajungă la partea ucrainiană” – a spus Raed Arafat pentru Antena 3.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: noi.md


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background