România și cultura sportului

Postat de pe 26 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „România nu se mai bucură astăzi de o cultură a sportului. Nu există ceva mai tonifiant și mai bun psihologic pentru sănătatea unei națiuni decât sportul”.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, 18,6% dintre copiii români suferă de obezitate. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 10-14 ani și 15-19 ani. „Degeaba ai o armată competitivă, care și aia e plină de burtoși, dacă generația ce vine din spate nu este interesată, îm marea ei majoritate, de ideea de sport și de mișcare” – susține Marius Ghilezan.

„Dar, din păcate, acesta este progresismul care ne paște” – susține jurnalistul.

Din punct de vedere al fondurilor acordate Marius Ghilezan consideră că acestea reprezintă „sume minore. Foarte puțini bani sunt acordați anul acesta tuturor federațiilor naționale de sport din România”. În ceea ce privește politicul, editorialistul de la România Liberă este de părere că „miniștrii care au trecut pe la sport au fost de tot râsul”.

„Nimeni din sfera politică nu mai investește în sportul românesc” – declară Marius Ghilezan. „Predictibilitatea viitorului este de o națiune învinsă, căci nu doar armata asigură siguranța unei națiuni, ci și sportul. Foarte multe națiuni mici ale lumii au reușit să înfrunte Marile Puteri prin sport și o condiție fizică bună a populației”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background