Continuă bătaia de joc la Capitală – acum cu actori reșapați.

Postat de pe 23 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat situația de la București, unde medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru primăria generală, iar coaliția a revenit la candidatura pe cont propriu, separat.

Jurnalista Iosefina Pascal a avertizat în repetate rânduri că se va face tot posibilul pentru ca Nicușor Dan să obțină un nou mandat la primăria generală a capitalei. În viziunea sa, anunțarea candidaturilor separate la București marchează momentul ruperii coaliției PSD-PNL.

Cei de la PSD au lansat în spațiul public varianta candidaturii Gabrielei Firea, asta după ce inițial Marcel Ciolacu a refuzat să o susțină. Iosefina Pascal a reamintit faptul că mulți din administrația Gabrielei Firea au fost preluați de Nicușor Dan. Acest lucru s-a observat cel mai bine la ASSMB, acolo unde, în afara de doamna Sivache, toată garnitura din conducere a rămas în funcție de când era Firea primar și până în prezent. Totodată, familia Pandele-Firea a avut o mare vină în scandalul azilelor groazei. Având în vedere aceste date, ne-am putea întreba de ce PSD-ul ar veni cu o astfel de idee de candidatură? Iosefina Pascal a prezentat două posibile scenarii: fie se mizează pe memoria scurtă a electoratului, care probabil a uitat deja de scandalul azilelor groazei și de nepotismul Pandele-Firea, fie PSD-ul mizează chiar pe aceste scandaluri tocmai pentru a-i reduce șansele de câștig Gabrielei Firea și, astfel, partidul îi îndeplinește voința lui Iohannis, care-l vrea pe Nicușor Dan la primăria capitalei, și îi demonstrează lui Firea că nu mai are șanse. Prin toată această strategie Marcel Ciolacu dorește să-și securizeze funcția de președinte al PSD.

Burduja, la rândul său, nu va reuși să rupă prea mult din electoratul lui Nicușor Dan, iar Firea nu va reuși să rupă prea mult din electoratul lui Piedone, mai ales că Piedone în ultima vreme a dus o luptă de imagine cu Firea pe tema asistenței sociale. Iosefina Pascal crede că Firea va ajunge mai degrabă europarlamentar și nu primar. Piedone și Firea vor suferi o mare umilință, pentru că vor fi învinși de Nicușor Dan, care va prelua în glorie un nou mandat la primăria generală a capitalei.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background