Petru Romoșan: Ne îndreptăm către disoluția statelor europene și federalizarea acestora!

Postat de pe 23 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat alegerile europarlamentare din Europa și posibilitatea ca suveraniștii să obțină majoritatea, respectiv unde va putea duce acest rezultat potențial.

În afară de discuțiile de la Gold FM din urmă cu 2 săptămâni, tema alegerilor europarlamentare nu a mai fost dezbătută în spațiul public în România. În contrast, în Europa, mass media este acaparată de știri și anunțuri despre europarlamentare, momentul alegerilor apropiindu-se cu pași repezi. În cancelariile europene se știe că, începând din ianuarie, se preconizează disoluția statelor europene individuale și transformarea lor într-un mare stat european, realizându-se un soi de federalizare. În același timp, suveranismul a prins un mare avânt în Europa, pe modelul francez, unde partidul lui Marine Le Pen s-a dovedit a fi mai degrabă neutru, ba chiar a demonstrat că blochează în mod indirect tendințele naționaliste reale și joacă fals.

Crearea partidelor suveraniste în diverse state europene s-a făcut cu scopul ca această dizolvare a statelor naționale, care se va produce în 2025, să fie făcută cu mâna naționaliștilor/suveraniștilor sau în prezența lor și să nu mai poată fi contestată de nimeni, potrivit avertismentelor lui Petru Romoșan. Suveraniștii nu vor reuși să fie majoritari la Bruxelles, iar personaje politice ca Rareș Bogdan, Tudose și alții vor vota pentru dizolvarea statului român și pentru orice altă măsură, în special dacă ei ies bine din toată această ecuație. Suveraniștii vor fi prezenți la acest proces de decizie și vor confirma prin prezența lor această mare lovitură ce va fi dată Europei.

Acest suveranism care s-a creat este superficial și fals, pentru că nu e consecvent cu teoria suveranității ca atare. Suveranismul presupune ca un individ să aibă o țară independentă și suverană; de independență nu mai vorbim, pentru că România nu mai e independentă astăzi”, a explicat analistul Petru Romoșan. Totuși, Cozmin Gușă este de părere că nu va putea fi forțată dispariția statelor naționale în contextul actual, pentru că în plan mondial nu este favorizată o astfel de mișcare. „Reverberația și progresul Rusiei din ultima vreme defavorizează o astfel de mișcare. Interesele de afaceri ale Chinei în Europa defavorizează o astfel de mișcare. SUA, care este în criză, ar vrea să potențeze o astfel de mișcare, dar America este într-o stare mult prea proastă din punct de vedere politic și mai ales economic ca să poată să conteze. Deja lumea refuză să mai fie curtea din spate a SUA și ne putem uita la Germania, care a intrat în recesiune din cauza faptului că America a obligat-o să ia gaz scump de la ei în locul gazului ieftin din Rusia”, au fost argumentele prezentate de analistul politic Cozmin Gușă în favoarea ipotezei sale.

Petru Romoșan a făcut referire la Planul Soros, care include elemente din Planul Kalergi și a fost descris pe larg în Ziua News. În esență, „planul Soros” are mai multe puncte pe lângă aducerea a cât mai mulți „migranți” în Europa și, în paralel, dislocarea populațiilor locale, așa-numita „diluare etnică”: promovarea „familiei alternative”, respectiv a homosexualității, integrarea în Europa Unită a unor țări falimentare, dar cu populație mare, precum Ucraina, și promovarea unui relativism moral și de conștiință absolut și asta în asociere cu un anti-creștinism dezlănțuit, satanic. Este evident că fiecare dintre aceste componente ale „planului Soros” înseamnă distrugerea identității naționale, a dimensiunii creștine și transformarea persoanelor în numere socio-economice. Cozmin Gușă consideră că adepții unor astfel de planuri transumaniste au o susținere și o putere mult mai reduse, tocmai pentru că au înregistrat insuccese în ultimii 3 ani.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background