Cocaină la Casa Albă! Cum se încearcă mușamalizarea unui incident de securitate deosebit de grav?

Postat de pe 5 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că în urmă cu 2 zile au apărut primele informații că s-a descoperit la Casa Albă o pulbere albă, nestabilindu-se inițial despre ce substanță era vorba. Ulterior, de pe rapoartele Secret Service se află că era vorba despre cocaină.

Știrea a fost răspândită și de Washington Post. Există o întreagă dezbatere asupra locului în care a fost găsită pulberea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe declarând că aceasta ar fi fost găsită într-o zonă de lucru, în timp ce Daily Mail, de pildă, susține că ar fi fost găsită în bibliotecă. Cert este că substanța a fost descoperită în Aripa de Vest, care este o zonă în care locuieşte preşedintele SUA şi include Biroul Oval, zona de presă, birouri şi spaţii de lucru pentru consilierii şi personalul preşedintelui.

„Preşedintele Joe Biden nu se afla la Casa Alba în acel moment. Sute de oameni lucrează sau vin prin Aripa de Vest a Casei Albe în mod constant”, a mai precizat purtătorul de cuvânt. Departamentul de Pompieri DC a fost chemat să evalueze şi a stabilit rapid că elementul nu era periculos. Acum are loc o anchetă asupra modului în care a ajuns substanţa la Casa Albă.

Unii susțin că substanța i-ar fi aparținut lui Hunter Biden, care a vizitat recent Casa Albă. Cert este că acest incident este foarte grav. Este limpede că la Casa Albă se fac controale riguroase înainte de a permite oricui să intre în această instituție. Așadar, există câteva scenarii posibile pe care Iosefina Pascal le-a pus pe tapet:

  1. Ori a intrat un vizitator cu substanța interzisă în Casa Albă, trecând pe sub radarul Secret Service;
  2. A fost lăsată în mod voit o astfel de persoană să treacă fie pentru a se isca un scandal (care i-ar pune într-o lumină proastă atât pe cei de la Secret Service, cât și pe Hunter Biden), fie nu a fost controlată persoana respectivă, fiind considerată o persoană de încredere, ceea ce amplifică și mai mult bănuiala că drogurile i-ar aparține lui Hunter Biden.

Și mai grav este că se încearcă mușamalizarea în presă a acestui eveniment deosebit de grav. Va fi foarte greu să se schimbe viziunea opiniei publice, care crede cu tărie că substanța îi aparține lui Hunter Biden, mai ales în contextul scurgerilor de informații din laptopul său și pozele postate public ce-l înfățișează în ipostaze compromițătoare.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background