CNA și dreptul la opinie, incompatibile – Marius Ghilezan, la GOLD FM

Postat de pe 14 martie 2022

Autor: Vali Andronescu

Jurnalistul Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Gold FM a fost condamnată la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) din cauza delinctului de opinie, nu a informațiilor”.

Ar fi prima dată când a fost pedepsit delinctul de opinie, după ce au fost schimbate codurile penale, potrivit jurnalistului. În Constituția României, în legile fundamentale ale omului, este clar precizat faptul că fiecare om are libertatea la opinie, dreptul la expresie.

Ghilezan a specificat că „faptul că cineva a considerat că războiul din Ucraina este mai gri, mai roșu sau mai negru nu poate fi supus justiției. Norocul Gold FM este că atunci când am făcut marele anunț (n.r. amenda dată de CNA postului de radio Gold FM) pe grupul meu, au sărit 7-8 judecători și au spus că Gold FM va câștiga”.

Slujba adevărului

„Noi avem o experiență de 32-33 de ani de presă, faptul că luptăm în slujba adevărului, de ce ar trebui să fim distribuitorii unor minciuni oficiale?”, a specificat Ghilezan.

România nu ar avea o lege a presei, nu ar exista un set de reguli de judecată. Potrivit jurnalistului, după 1990 populația s-ar fi opus unei legi a presei. „Dragi jurnaliști, cei care pățiți ceva și ajungeți în fața judecatei, nu există nicio lege care să definească modul de exprimare al opiniei”, a transmis Marius Ghilezan.

Nu ar exista nicio carte care să judece opinia, după cum precizează jurnalistul. „Rolul nostru este să spunem adevărul sau să căutăm adevărul. Nu am spus că îl dețin sau cum am văzut pe internet că mă dau mare ziarist, nu, eu încerc să înțeleg lumea”, a declarat Ghilezan.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background