Petiție pentru anularea amenzii CNA către postul de radio GOLD FM

Postat de pe 14 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

A fost întocmaită o petiție de anulare a amenzii Gold FM primită din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Acesta este primul post de radio din România care fost sancţionat în acest fel pentru „propaganda rusăm”, potrivit Pagina de Media.

Postul de radio GOLD FM a fost amendat joi, 19 martie, cu suma de 50.000 de lei  (adică 10.000 euro). Membrii CNA au votat în unamitate, în mai puţin de un minut această sancțiune. Consiliul a acuzat postul de radio că invitații la dezbaterile difuzate ar fi exprimat opinii în favoarea Rusiei.

În fapt, în cadrul emisiunilor GOLD FM a fost analizată critic realitatea politică, economică și socială. Opiniile exprimate de invitați, în mod liber și potrivit convingerilor lor, au fost adesea de natură a corecta informațiile false sau tendențios interpretate de alți operatori mediatici, potrivit conducerii postului.

În acest sens, a fost întocmită o petiție online prin care se cere anularea amenzii aplicate postului de radio Gold FM și încetarea hărțuirii la care acest post este permanent supus de Consiliul Național al Audiovizualului.

Petiția poate fi semnată accesând link-ul următor: https://www.petitieonline.com/anularea_amenzii_aplicate_postului_de_radio_gold_fm_respectarea_strict_a_dreptului_la_libertatea_de_contiin_de_expresie_i_de_acces_la_informaie

După decizia celor de la CNA și anunțarea hotărârii pe paginile de socializare și în media, urmăritorii postului de Radio GOLD FM au încurajat echipa să nu renunțe la emisiunea „Ce-i în Gușă și-n căpusă”, întrucat „de la această emisiune aflăm adevărul”. În plus, aceștia au propus constituirea unui fond comun din care să se plăteasca amenda impusă de CNA.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background