Clasamentul lui Ciprian Purice pentru europarlamentare: Locul 1 – PSD-PNL, locul 2 – ADU, locul 3 – AUR

Postat de pe 3 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat potențialul listelor pentru europarlamentare a partidelor intrate în cursă, realizând un top al acestora.

Candidații de pe lista pentru europarlamentare a AUR-ului au demonstrat până acum că luptă pentru România și că nu ar vota în Parlamentul European nimic ce ar putea aduce orice fel de atingere României. Ciprian Purice este de părere că problema la AUR apare la capitolul adecvării. Deși Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu și alții sunt foarte naționaliști și anti-aberațiile de la Davos, ei trebuie să aibă capacitatea să negocieze, să colaboreze și să se muleze pe contextele în care vor fi puși pentru a putea apăra interesele țării. În caz contrar, deși sunt viteji în România, e posibil ca la Bruxelles să nu reușească să fie la fel de duri, avertizează analistul Ciprian Purice. În topul analistului, AUR-ul cade pe locul al treilea.

ADU îl are pe Eugen Tomac, politician cu o vizibilitate destul de mare la nivel european, dar care are și mari defecte care îi scad din simpatia publicului. El va reuși, totuși, să tragă lista de europarlamentare a ADU în sus. USR, PMP și Forța Dreptei vor încerca să eludeze dezastrul din timpul guvernării lor prin intermediul aleșilor locali, încercând, totodată, să anuleze discuțiile despre probleme de tipul: vaccinare, pandemie, dosarul penal pe tema achizițiilor de vaccinuri.

PSD și PNL au marele avantaj în alegeri, tocmai pentru că s-a făcut comasarea alegerilor. Totodată, cele două partide dispun de un uriaș bazin electoral. Unui alegător obișnuit îi va fi foarte greu să-și împartă votul între atâtea partide pentru diferitele tipuri de structuri politice și administrative, iar din acest motiv mulți vor prefera să voteze PSD-PNL.

Clasamentul final al analistului Ciprian Purice pentru alegerile europarlamentare este următorul: locul 1 – PSD+PNL, locul 2 – ADU, locul 3 – AUR.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background