Care sunt consecințele în cazul spionului rus din Guvernul României?

Postat de pe 2 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Prim-ministrul Florin Cîțu îl acuză pe fostul ministru al Finanțelor și al Fondurilor Europene și Parlamentare, ca fiind spion rus.

Cîțu a mai făcut aceste declarații înainte să devină prim-ministru, dar acum le-a reamintit în mod public. În același context, premierul nu a dat precizări în plus, deși avea acces la documente care puteau demonstra afirmațiile sale. Potrivit lui Marius Ghilezan, ”Cîțu trebuie să vină cu dovezi sau se poate pomeni cu un nou dosar penal. CSAT-ul se poate autosesiza și poate cere dovezile conform cărora în Guvernul României am avut un agent rus.”

”Pe biletul lui Cîțu a scris spion rus, ceea ce înseamnă că face parte dintr-un plan al umbrelor. Este fie de schimbarea agenda settings, de răbufnirea PSD-ului, fie doar un semnal dat adevăraților spioni. Conform aprecierilor specialiștilor, numărul spionilor ruși cu cel al spionilor americani este mereu constant. Adică dacă avem spion rus, de ce să nu avem un spion CIA?”

Deși l-a acuzat public, Cîțu nu a dat precizări în plus și nici nu și-a cerut scuze, deși scandalul a luat amploare. De cealaltă parte, Teodorescu a făcut o glumă, în contextul în care acuzația este una dintre cele mai grave. Aceste acuzații au început în urma excursiei pe care Teodorovici a făcut-o în Cuba.

Cîțu a încercat să îi pună în cârcă actualului ministru al Finanțelor, Alexandru Nazăre, același lucru cu banca rusească. În cadrul acesteia s-a decis majorarea contribuției României la majorarea de capital. În scandalul actual, nu a fost văzută într-o lumină bună tăcerea lui Teodorovici, a instituțiilor statului și a PSD-ului.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background