Statistici ale turismului din România

Postat de pe 3 august 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii de astăzi a „Raportului despre economie”, moderatorul Petrișor Peiu a abordat un subiect legat de vacanță și anume turismul.

„Turismul a fost puternic lovit anul trecut de criza generată de pandemia de COVID-19 și de diferitele restricții pe care statele europene le-au pus turiștilor. Ei bine, se pare că turismul este în revenire”, a declarat Peiu.

În luna iunie a anului trecut am avut un total de 334 de mii de turiști, dintre care 321 de mii români și 13 mii străini. Anul acesta, în luna iunie am avut 805 de mii de turiști, dintre care 734 de mii au fost români și 71 de mii străini.

„Avem anul acesta mai puțin de 10% turiști străini. Încă nu se circulă în România. Trebuie spus că în categoria aceasta intră și cei care călătoresc în interes de afaceri sau pentru alte considerente de exemplu să susțină examenul de admitere la București, Cluj, Iași și celelalte mari centre universitare”, a spus Petrișor Peiu.

Aproximativ 35% din turiștii care au fost în România în luna iunie a acestui an au mers în București și în celelalte municipii și reședințe de județ. Încă 18,5% s-au dus în alte localități și în diferite trasee turistice. Doar 16,7% au fost în stațiuni montane, 11,8% în stațiunile balneare, pe litoral 14,3% și 2,9% în Delta Dunării.

Spre deosebire de această distribuție, turiștii străini au fost, în majoritatea lor, în București și în orașele reședință de județ. „Au venit cu scop de afaceri sau poate chiar te turism în weekend”, a menționat Petrișor Peiu.

Emisiunea „Raport despre economie”, cu Petrișor Peiu, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background