CARACATIȚA “POTEREI”ANTI-JURNALIȘTI. Legături toxice și bugetofage devoalate.

Postat de pe 2 decembrie 2021

Autor: Iosefina Pascal

Eurocomunicare – ONG condus de Alina Bârgăoanu, decan la facultatea de comunicare – SNSPA, si Paul Dobrescu


Finanțare Eurocomunicare: Peste două milioane de euro, bani de la Secretariatul General al Guvernului pentru elaborarea strategiei de comunicare a guvernului României. Finanțare NATO, sume necunoscute pentru organizarea de dezbateri privind combaterea FAKE NEWS, dezbateri organizate împreună cu Radu Tudor – Presedintele ONG-ului “TrueStoryProject” si Alina Inayeh – director German Marshall Fund Bucuresti.


AntiFake – ONG condus tot de Alina Bârgăoanu SNSPA


Finanțare: German Marshall Fund si Black Sea Trust for Regional Cooperation.
TrueStoryProject – ONG condus de Radu Tudor si deputatul PSD Ana Cătăuță.
Finantare TrueStoryProject – Aspen Institute + altele necunoscute. ONG- ul TrueStoryProject are sediul în același loc în care are sediul și ONGul condus de sotul Alinei Inayeh, Khalid Inayeh – “Asociatia Centrul Romano De studii si dezvoltare Sociala”. Conform verificărilor făcute de România TV la fata locului, acesta ar fi de fapt un sediu fictiv, adică un câmp deschis in comuna Ciolpani, Ilfov.
Radu Tudor, prin ONG-ul sau, TrueStoryProject, acuză mai multi jurnaliști romani de fake news, printre care se numără și subsemnata, Iosefina Pascal, in incercarea de a-l proteja pe Raed Arafat de criticile aduse in spatul public.


În cadrul acestor articole se spune că, atat eu, cat si Sorin Roșca Stănescu, împreună cu alte persoane publice, jurnaliști, răspândim informații false, deși în ceea ce mă privește, eu am avut mereu probe, studii, argumente, care atestă contrariul.
Acelasi gen de activitate îl regăsim și la EuroComunicare, care a elaborat un raport privind influencerii care răspândesc informații false. Eu ma regăsesc pe acea listă însă doar cu numele, întrucât nu este mentionat absolut nimic drept fake news in acel raport cu privire la persoana mea. Raportul EuroComunicare, ONG finantat din bani guvernamentali si din fonduri NATO, a fost preluat de multiple publicații și folosit pentru a crește traficul online.


Radu Tudor – membru în Aspen Institute, fondat de Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO. NATO finanțează două dintre aceste ONG-uri, EuroComunicare și AntiFake pentru a combate “dezinformările” în modul tendențios si calomnios, pe care l-am descris mai sus. Aspen Dialogues al Aspen Institute finanteaza ONG-ul lui Radu Tudor, TrueStoryProject tot pentru acelasi “scop”.
Sa nu uitam inceputul: Radu Tudor este membru în consiliul director al Fundației pentru SMURD, a cărei Președinte este Raed Arafat, iar prin intermediul ONG ului său, True Story Project, Radu Tudor il apara pe Raed Arafat de criticile aduse masurilor si practicilor netransparente ale acestuia. Radu Tudor nu si-a asumat niciodata, public, rolul de Presedinte al acestui ONG, desi il distribuie pe toate retelele de socializare drept “cea mai buna sursa de informatii din Romania” .


Mai mult decât atât, o altă legătură de rudenie este între Radu Tudor și Adrian Diță, finul de cununie al lui Radu Tudor. Adrian Dita este chiar secretarul general al Fundației pentru SMURD, fiind un om trimis în judecata pentru modul abuziv în care a concediat și a restructurat ANCOM, instituția pe care a condus-o pentru o scurtă perioadă. Totodată, acest Adrian Diță se ocupă de Oficiul Național de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala (Contracte offset), adică instituția care ar trebui să vegheze la reinvestirea în țară a 80% din valoarea contractelor militare si pe siguranta natioanala la care s-a angajat România.


Iar dacă vorbim despre “legături primejdioase” și bizare, trebuie să menționăm parteneriatul dintre Academia Națională de Informații SRI, STS – serviciul de telecomunicații speciale, și Fundația pentru SMURD, toti trei fiind parteneri într-un program al Uniunii Europene (CARISMAND), program finanțat cu aproape 4 milioane de euro. Nu pot să nu mă întreb ce caută un ONG privat, adică Fundația pentru SMURD in parteneriat cu doua institutii ale statului roman in cadrul unui program UE?
Și nu pot să nu mă întreb ce treabă are NATO, respectiv Mircea Geoană, fondatorul ASPEN, ai căror membri îi regăsim în aceste trei ONG ori prezentate mai sus, de a ajuns să finanțeze “combaterea dezinformării”, având în vedere că este o structură militară internațională?


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background