Adina Buzatu dă sfaturi despre stilul bărbaților, pentru seara de Revelion, la Golden Hour

Postat de pe 1 decembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În ediția de marți a emisiunii ”Golden Hour” moderată de Jessie, a fost invitată Adina Buzatu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați stiliști români, specializat în vestimentația masculină.

Chiar dacă provenea dintr-o familie cu o situație financiară bună, Adina și-a dorit de mic copil să își câștige proprii ei bani. Astfel, la vârsta de 14 ani a câștigat bani din spălatul de parbrize. Prima ei slujbă în acte a fost cea de traducător, iar la 18 ani s-a implicat într-o afacere cu fier vechi. ”A fost un business care mi-a adus foarte multă experiență și foarte multe relații.” După, Adina s-a angajat la o companie de telefonie mobilă și ulterior a deschis o pielărie și s-a îndreptat spre modă.

Etapa următoare din viața ei a fost inaugurarea unui magazin numit ”Le bouchet de createur”, unde reprezenta branduri internaționale în exclusivitate pentru România. După, Adina Buzatu a decis să se reinventeze și să se concentreze pe vestimentația masculină. ”Experiențele anterioare au fost frumoase, dar lucram cu femei. Vindeam haine femeilor și femeile nu acceptă sinceritatea. Lor le place să le minți.”, a declarat stilistul.

Care a fost începutul în stilul vestimentar masculin?

În 2006 și-a lansat propriul brand și a deschis primul magazin dedicat în exclusivitate bărbaților. În scurtă vreme, acesta a devenit un reper în materie de eleganță și rafinament. Întrebată ce a făcut-o să dea sfaturi bărbaților, aceasta a declarat că: ”Am simțit nevoia sa aduc o schimbare în vestimentația masculină. Bărbații români la momentul respectiv, nu că se îmbrăcau prost, ci aproape că nu se îmbrăcau. Nu conta cu ce se îmbrăcau. În momentul în care am intrat pe piață am adus smokingul, nimeni nu știa ce este smokingul, am adus batistele de buzunar. Eram singurul magazin din România cu batiste de buzunar. Am schimbat practic aducând aer proaspăt.”

Adina Buzatu este cunoscută ca fiind stilistul vedetelor. Mulți dintre bărbații din showbizul romanesc s-au îmbrăcat sau se îmbracă din magazinele tale, precum Aurelian Temişan, Alex Velea, Mihai Trăistariu, Cătălin Măruţă, Cabral, Pavel Bartoș. Întrebată pe ce personalitate ar vrea să îmbrace, Adina a afirmat că ”Pentru mine oricine este o provocare. Nu pot să spun că îmi doresc să îmbrac vedete sau nevedete, mie îmi face plăcere să lucrez cu clienții mei unu la unu. Nu contează dacă e vedetă sau om de afaceri, politician, om din corporație. Îi întreb toate lucrurile astea, mă interesează aspectul fizic, hobby-urile, job-ul, ca să știu să le ofer soluțiile vestimentare cele mai bune. Din punctul meu de vedere un bărbat nu trebuie să aibă multe haine și nici să investească mulți bani în haine. Ei trebuie să cumpere puțin, foarte bun și versatil, astfel încât să poată din puține piese să arate bine și să construiască o ținută nouă.”

Care este diferența între stilist și designer?

De foarte multe ori oamenii confundă stilistul cu designerul. Întrebată care este diferența, Adina Buzatu a declarat că: ”Stilistul te învață să te pui în evidență.  Pleacă de la tine și găsește o ținută în funcție de tine. Designerul gândește un lucru, în creează, nu îl face pentru tine. Acea piesă poate să nu îți vină ție bine. Stilistul se asigură că îți alege piesele care ție ți se potrivesc cel mai bine. Dau încredere oamenilor în propria persoană.”

Cum poți să te îmbraci de revelion?

”În cei 18 ani ai mei de activitate de modă masculină s-au schimbat lucrurile și sunt mândră de treaba asta. Aduc în atenția oamenilor din România un stil diferit, natural. Asta vă recomand și pentru revelion. Fiți frumoși cu naturalețe, fără a vă chinui prea tare. Tendințele românilor sunt de a exagera sau de a nu da nicio atenție. Și apropo de revelion, îmbrăcați-vă în funcție de locul unde vă duceți. Dacă vă duceți acasă la un prieten luați-vă o variantă mai relaxantă: o pereche de pantaloni lejeri, o cămașă sau o maletă din mătase naturală, cu un sacou deasupra. Dacă vă duceți la munte, alegem ori o maletă sau o bluză cu sacou, pantaloni lejeri, precum jeans sau de stofă.”, a declarat Adina Buzatu la Golden Hour.

Masterclass de stil masculin

Adina Buzatu organizează un masterclass de stil masculin, pentru ca a vrut să fie accesibil tuturor. Șapte ore jumătate de stil, unde am explicat pe limba fiecăruia, foarte clar. Am explicat practic, am învățat cum să construiești o garderobă esențială cu care devi cel mai bine îmbrăcat bărbat, pentru că ai pentru orice moment ținuta perfectă și tot timpul vei fi impecabil.” Acest masterclass poate să fie o idee foarte bună de cadou de Crăciun pentru orice bărbat, indiferent dacă este iubit, soț sau șef.

Emisiunea ”Golden hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi între orele 18-19, pe 96.9 Mhz. Înregistrările pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram ale postului de radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background