Bilanțul evenimentelor din 2022 în viziunea lui Aurelian Popa

Postat de pe 20 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Aurelian Popa a realizat o analiză foarte cuprinzătoare și completă a evenimentelor majore ce s-au petrecut pe parcursul acestui an.

Activistul Aurelian Popa și-a început analiza menționând un eveniment ce a avut loc în anul 2021, mai exact protestul din decembrie 2021 din fața Parlamentului, eveniment ce a marcat desfășurarea anului 2022. Acel protest a redat românilor libertatea care era a lor de drept, pentru că în perioada aceea se încerca condiționarea dreptului la muncă prin deținerea certificatului verde. La începutul lunii ianuarie, Aurelian Popa a reușit să suspende hotărârea de guvern care impunea certificatul verde, ceea ce a reprezentat un alt mare succes.

În februarie a existat o perioadă de două săptămâni în care ’VoloVogue’ Zelenski susținea sus și tare că Rusia nu va invada Ucraina și le cerea în mod explicit celor din presă să oprească răspândirea unor astfel de informații. Dar până la urmă a pornit operațiunea militară specială a rușilor în pofida a ceea se spunea președintele ucrainean.

Revenind pe plan intern, în februarie-martie, deși a fost stopată campania lui Rafila, care propunea să se renunțe la restricțiile din pandemie în etape, și deși se observa clar că nu funcționează vaccinurile-minune așa cum au promis cei care le-au promovat, au fost achiziționate alte milioane de doze plătite, bineînțeles, din banii statului. În aprilie se afla că Raed Arafat nu era numit corect Ministru Secretar de Stat, pentru că a fost trecut din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea M.A.I. fără o reemitere a unui ordin de ministru, potrivit explicațiilor lui Aurelian Popa. Același Arafat a mai fost implicat într-un scandal în luna august, când s-a descoperit că nu mai avea drept de liberă practică de aproximativ 10 ani.

Perioada aprilie-mai a marcat o mare izbândă din punctul de vedere al activismului civic, pentru că au început protestele anti-sărăcie și anti-scumpiri. Tot în același moment a fost spulberat mitul conform căruia scumpirile s-au declanșat odată cu războiul din Ucraina. Aurelian Popa a atras atenția asupra faptului că aceste scumpiri și majorări de prețuri au fost declanșate cu mult înainte de izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, principala cauză fiind, de fapt, printarea masivă de bani din anii precedenți.

În septembrie a avut loc cea de-a 22-a ediție a Summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, un eveniment care va influența puternic relațiile diplomatice dintre țările asiatice în următorii ani. Tot în toamna acestui an s-a adoptat un memorandum între OMS și Ministerul Sănătății prin care Rafila s-a angajat să plătească 21 de milioane de euro, s-a înființat un birou al OMS în România care avea ca scop cercetarea (pentru a afla de ce nu s-au vaccinat românii) și s-a afirmat că „nevaccinații poartă vina tuturor decedaților din pandemie”. La doar trei săptămâni, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a refuzat să se prezinte să dea explicații în fața Parlamentului European, însă s-a dus un alt oficial al companiei farmaceutice, o anume Janine Small, care a recunoscut oficial că nu s-a studiat dacă vaccinurile previn sau nu transmiterea virusului.

Acestea ar fi, în linii mari, cele mai importante evenimente pe care Aurelian Popa a ținut să le scoată în evidență. Dezvoltarea subiectelor mai pe larg poate fi urmărită în cadrul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background