Conducătorii din umbră ai lumii. Alianța Xi-Putin. Iohannis și Macron, repetenții anului

Postat de pe 21 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Bogdan Comaroni a realizat o ierarhie a celor mai importante și marcante evenimente ale anului 2022, prezentând pentru fiecare în parte câteva argumente și dezvăluiri esențiale.

Developarea mișcărilor subterane ale celor care conduc de fapt lumea

Lumea e condusă din umbră de marile familii globaliste: Rothschild și marile familii european-americane, o parte dorind unipolaritatea și cealaltă parte dorind multipolaritatea. Cu alte cuvinte, un curent, reprezentat de echipa lui Soros, dorește ca SUA să rămână marea putere la nivel global și ca dolarul să domine toate piețele, americanii extinzându-și hegemonia inclusiv în zona de monede digitale; pe de cealaltă parte se află tabăra reprezentată de Kissinger care promovează multipolaritatea, însă nu exclude ideea ca tot SUA să fie guvernatorul sau arbitrul principal peste celelalte state (în aparență) democrate.

Parteneriatul fără limite dintre Putin și Xi Jinping

Dacă pe o parte a uriașei table de șah a geopoliticii s-a putut observa divergența și dezbinarea taberei globaliștilor occidentali, de cealaltă parte a lumii, Putin și Xi Jinping au pus bazele unui ’parteneriat fără limite’ care s-a consolidat din ce în ce mai mult pe parcursul anului 2022. Dar și aici avem de-a face cu un interes ascuns al marilor lideri globali care, după pandemie, au dat startul marii curse a înarmării. De ce?

„2022 a fost anul în care dolarul a fost cel mai tare atacat în ultimele decenii. Toți banii care au fost tipăriți și au fost aruncați excesiv pe piață în perioada pandemiei au generat inflația și reprezintă o bulă imensă ce stă să se spargă. Când ai o astfel de bulă care știi că este falsă trebuie să ai tranzacții permanente și să ai afaceri la nivel global, adică tone sau mii și mii de vaccinuri sau mii și mii de arme. Banii din bula asta sunt acoperiți de producția de armament, producția de vaccinuri, de creșterea masivă a prețurilor pe alimente, a explicat Bogdan Comaroni. Jurnalistul a mai punctat și faptul că încercarea americanilor de a-și răscumpăra dolarii a dus la prăbușirea euro.

Totodată, a apărut petroyuan-ul, ceea ce face ca Republica Chineză să preia din ce în ce mai mult puterea. Practic, Putin și cu Xi Jingping au jucat pe degete SUA și i-au dejucat cel puțin parțial toate planurile demarate și puse în aplicare de serviciile secrete americane. Cu tot cu sancțiunile europene, Putin încă a rămas ‘suveran pe gaze’, iar China i-a lăsat descoperiți pe americani prin faptul că au oprit livrările de cipuri, produs esențial în industria de armament atât pentru SUA, cât și pentru Ucraina pe care aceasta o finanțează și o alimentează cu armament. Iar liderul ucrainean atât de preaslăvit riscă să o încaseze în anii următori, devenind ’oaia neagră a politicii mondiale’.

Repetenții anului

Jurnalistul Bogdan Comaroni și-a încheiat analiza nominalizându-i pe președintele Klaus Iohannis, pe plan intern, și pe președintele francez Emmanuel Macron, pe plan extern, ca fiind repetenții anului 2022.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background