Avertisment: Marile companii ascund faptul că inteligența artificială poate distruge rasa umană!

Postat de pe 1 noiembrie 2023

Fondatorul Google Brain, Andrew Ng, crede că giganţii din tehnologie, care se concentrează acum pe produse de inteligenţă artificială, manipulează opinia publică şi autorităţile, pentru a scăpa de concurenţa soluţiilor open-source.

Marile companii de tehnologie mint cu bună ştiinţă în legătură cu posibilitatea ca rasa umană să sufere extincţia din cauza inteligenţei artificiale, afirmă Andrew Ng.

Aceştia promovează această idee pentru a crea teamă în rândul opiniei publice şi, astfel, a forţa autorităţile să impună reglementări foarte stricte în domeniul inteligenţei artificiale.

Prin reglementări stricte, ar fi obstrucţionaţi în primul rând micii jucători din industrie, care folosesc limbaje lingvistice, open-source, cei de care Google şi ceilalţi se tem că i-ar putea priva de venituri de miliarde şi miliarde de dolari.

Andrew Ng nu neagă potenţialele efecte negative pe care inteligenţa artificială le poate avea: „Doar pentru a fi clar, AI-ul a provocat deja daune. Maşinile autonome au ucis oameni, iar în 2010, un algoritm automat de tranzacţionare a prăbuşit piaţa bursieră. Reglementarea are rolul ei, dar doar pentru că reglementarea ar putea fi utilă, nu înseamnă că vrem o reglementare proastă”.

Comentariile lui Andrew Ng vin după ce, în luna mai, peste 1100 de lideri din industrie, inclusiv Sam Altman, Elon Musk şi co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, au semnat o scrisoare prin care se spune că „atenuarea riscului de dispariţie din cauza AI-ului ar trebui să fie o prioritate globală”.

Andrew Ng este co-fondator al Google Brain şi profesor la Universitatea Stanford, unde i-a predat, printre alţii, şefului OpenAI Sam Altman.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background