Avertisment dat lui Aleksandr Dughin prin uciderea fiicei sale

Postat de pe 22 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de luni a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat asupra evenimentului regretabil din week-end, când fiica lui Aleksandr Dughin a fost asasinată.

„Am aflat că a fost un atentat pus la cale împotriva lui Dughin și a fiicei lui, urmărindu-se traseul lor către un festival de muzică la care urmau să meargă împreună. Dughin a scăpat, preferând să meargă seara cu niște prieteni, cu altă mașina, pe un drum diferit față de fiica lui. S-a întors la locul accidentului îngrozit după care se pare că ar fi fost spitalizat, suferind un șoc nervos. Se fac cercetări de către organele statului din Rusia care nu au dat deocamdată niciun rezultat, în afara faptului că s-a folosit o bombă artizanală montată pe mașină” este contextul oferit de Cozmin Gușă.

Ghilezan: „Nu exclud că talibanilor de lângă Putin le convine scoaterea din joc al lui Dughin.”

Prima pistă: exact în 2014, Sergey Karaganov, consilierul special al lui Vladimir Putin de la acea vreme, l-a săpat afară pe Aleksandr Dughin din Universitatea Lomonosov. Conflictul dintre ei nu era doar ideologic, ci și faptic, se urau. Presa occidentală și chiar și cea română a prezentat din start un fake news numindu-l pe Dughin consilier al lui Putin, pentru că deja de 8 ani între ei nu există nicio asociere”, spune jurnalistul Marius Ghilezan.

„Putin a schimbat 32 de generali din pupitrele de comandă ale GRU. Heidi Blake merge pe ideea că sistemul a trimis la moarte pe toți opozanții sau posibilii rivali ai lui Putin, subliniază Marius Ghilezan. Această idee prezentată de el indică faptul că intelectualii din jurul lui Putin au dispărut sau au fost înlăturați treptat, lăsându-le loc unor oameni obedienți, rudimentari sau chiar unor brute. Într-o astfel de situație se poate afla și Dughin, reprezentând o amenințare din cauza ideilor sale și aprecierii publicului.

„Specialiștii militari îmi descriu astfel de atentate cu bombă în mișcare ca fiind făcute de profesioniști. Lui Dughin i s-a arătat cartonașul. El are o foarte mare aderență în lumea militară, într-o parte a inteligenților și în marea masă a clerului. Dughin ar fi fost o alternativă la Putin privind țaratul. Dacă voiau să-l ucidă pe Dughin, l-ar fi ucis. Să ucizi copilul unui lider este o moarte ritualică, este o a doua ipoteză pe care o susține Marius Ghilezan.

„Asta s-a întâmplat în partea de vest a Moscovei. Moscova are teritorialitatea de 4 ori mai mare decât a Bucureștiului. Accidentul a avut loc într-o zonă cuprinsă între sediul SVR și FSB. S-a făcut în văzul serviciilor secrete. O altă teorie de-a mea e că s-a creat o breșă de securitate în sistemul lui Putin. Este o cale de a-i arăta lui Putin cât de instabil este sistemul lui, explică Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background