Avem o țară ca afară… la nivel de costuri

Postat de pe 18 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de joi, moderată de Iosefina Pascal, au fost aduse în prim plan cele mai recente declarații ale ANRE.

„Ziarul Financiar surprinde într-un articol cum a ajuns statul de la un calcul de 14,5 miliarde de lei la 40 miliarde de lei în câteva luni. Energia în România a fost vândută la un preț halucinant de 550 euro un MWh. Noi plătim cu 10 euro mai puțin decât Germania. Noi nu avem nimic comparativ cu nivelul calității vieții din Germania. Nu se justifică un preț la energie similar cu cel din Germania sau din Austria. Alte țări care nu au resurse și importă gaz plătesc mai puțin decât noi”, arată Iosefina Pascal.

„ANRE-ul spune: ‘Noi, pe această variantă a OUG-ului privind măsurile pentru consumatorii de energie și gaze, înainte de aprobare nu am calculat impactul‘. Păi și atunci de ce mai exiști ca entitate?”, comentează Iosefina.

Ce face statul pentru cetățenii săi?

„Iese domnul Manole de la BNR să ne spună că românii trăiesc pe credit, că mănâncă și se îmbracă pe credit, potrivit unui sondaj făcut de dânsul. Lucrurile astea se știu. Băieții ăștia vin și constată faptul că se deteriorează pe zi ce trece calitatea vieții românilor, probleme pe care noi le știm și pe care le simțim. Dar de rezolvat cine le rezolvă?, atenționează jurnalista.

„Mai e o chestiune îngrijorătoare. În ultimele 2 luni au crescut cu 30% cererile de credit bancar. Dar oamenii nu se gândesc și la faptul că au crescut și dobânzile și nu au cum să susțină un așa credit. Nu există gândire pe termen lung”, subliniază Iosefina.

„Oamenii ziceau că o să ne raționalizeze statul consumul. Eu nu cred. Am ajuns la concluzia că îl vom raționaliza noi, pentru că vor fi scumpiri majore”, concluzionează Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background