„Automizarea societății românești”. Scriitorul Alexandru Petria: „Omul a ajuns foarte ieftin. Nu mai are spirit comunitar”

Postat de pe 15 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Scriitorul Alexandru Petria a declarat la emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Anormalitatea am construit-o noi românii, fiind slabi și lași în fața Vestului”.

Alexandru Petria, analizând sociologic comportamentul românesc actual, este de părere că „a avut loc reapariția dublului limbaj. Foarte mulți români una gândesc și alta spun. Aceștia răspund ceea ce interlocutorul său ar vrea să audă”.

„Să analizăm rateurile din sondajele de opinie, ceea ce răspund și ceea ce votează nu este întodeauna același lucru” – adaugă scriitorul. „Firescul este pierdut! De curaj nici nu mai spun”.

„Am căzut pradă Vestului!” – declară Alexandru Petria,

De unde pornește „răul”?

„De la învățământ ia naștere totul” – susține Alexandru Petria. „Învățământul românesc s-a degradat foarte mult după 1989. În comunism, bun sau rău, cum o fi fost, aveam rezultate mult mai bune la acest capitol”.

„Se vorbește acum de România educată. Baliverne!” – declară Alexandru Petria.

Scriitorul este de părere că în acest ritm „se va ajunge la analfebetism funcțional” din cauza „nepăsării” clasei politice din ultimii ani. „Am ajuns în situația în care majoritatea politicienilor români sunt împărțiți în tabara europeană, tabăra americană și cea rusă”.

„Foarte puțini se mai gândesc la România, la normalitatea acestei țări” – observă Alexandru Petria. „Și situația riscă să fie din ce în ce mai rea. Conducerea dorește ca generațiile de acum și cele viitoare să fie instruite în școli cu alte valori, cu totul diferite față de cele naționale”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background