Austriecii din domeniul RCA fac profit pe spinarea românilor! Sfidarea ucrainenilor atinge noi cote

Postat de pe 16 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a abordat o altă temă de actualitate, asigurările auto, un alt domeniu în care românii sunt jefuiți în timp ce statul e în continuare în expectativă.

RCA cât CASCO

„La mai puțin de un an după falimentul companiei City Insurance și în perspectiva foarte posibilă de prăbușire a Euroins, prevăzută de analiști și politicieni, Omniasig, deținută de austrieci și parte a grupului Vienna Insurance Group, a obținut un profit ireal care a crescut de 7 ori față de anul 2021; concret, acest profit a crescut de la 3 milioane de euro la 28 de milioane de euro”, a anunțat Iosefina Pascal.

În principiu, se aplică aceeași schemă ca în energie, băieții deștepți fac profituri uriașe pe sărăcia cetățenilor, iar statul nu reacționează profitând cinic de câștigurile din taxe și accize. Dar polița   RCA e obligatorie și asta înseamnă că, oricât de mult s-ar scumpi, românii trebuie să o plătească, iar acest lucru sună deja a șantaj.

E adevărat că avem economie de piață, că piața trebuie să fie liberă, însă asta nu se aplică la ceva ce este obligatoriu. Statul doarme, iar ASF nu-și face datoria, nici măcar nu catadicsește să răspundă în fața Parlamentului, cu atât mai puțin față de cetățeni. În acest timp sunt mii de procese pe rol împotriva companiilor de asigurări, intentate de atelierele auto și de cetățenii cărora nu li s-au decontat reparațiile auto.

„Este un dezastru total. Pentru austrieci și alte companii străine e foarte bine, fac profituri nesimțite. Statul lasă rând pe rând aceste companii să-și bată joc de cetățenii și așa sărăciți. Și atunci, statul trebuie să răspundă în fața cetățenilor pentru acest dezastru”, încheie jurnalista subiectul.

Măsurăm….parțial.

Ucrainenii ne-au dat până la urmă voie să facem măsuarători, dar nu pe Bâstroe, ci numai pe brațul Chilia! Șocant! După atăta așteptare și zbatere, după atâtea discuții și polemici, bătaia de joc a ucrainenilor atinge noi cote. Termenul limită de primire a acordului pentru măsurători a fost 15 martie și acest acord scris nu a venit. Dar probabil în cursul nopții ucrainenii au zis că-și dau acordul, dar numai pe Chilia. Există acorduri încheiate între România și Ucraina, sunt ratificate de către ambele țări anumite tratate ce reglementează navigația pe Dunăre, există angajamente oficiale de prezervare a Deltei Dunării, dar Ucraina nu respectă nimic.

„Sunt siderată că în continuare iese Grindeanu și zice că avem un acord parțial cu Ucraina. E rușinos! Trebuie să facem măsurători, așa cum ei au făcut lucrări fără să ceară un acord privind natura lor. Dar nu, stăm și ne lăsăm umiliți de obrăznicia ucrainenilor!”, a concluzionat Iosefina Pascal revoltată.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background