Austriecii au fost dați în urmărire generală după dezastrele produse!

Postat de pe 24 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a amintit de concursurile ilegale organizate de austrieci în pădurile României, menționând că Poliția Română i-a lăsat pe austrieci să le scape printre degete, acum fiind căutați de Europol.

Au ajuns la exasperare locuitorii din Maramureș și din Cluj și toți cetățenii care sunt familiarizați cu concursurile ilegale pe care le organizează austriecii în pădurile României. Abia-abia au reușit autoritățile să acționeze și să meargă să stopeze concursurile austriecilor, asta după ce Iosefina Pascal a făcut public subiectul și după ce românii s-au mobilizat și au pus presiune pe televiziunile naționale, dar și pe poliție să mediatizeze cazul, respectiv să ia măsuri.

S-au luat măsuri, însă nu suficient de drastice. Autoritățile române le-au dat austriecilor amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. Este o sumă infimă dacă stăm să ne gândim că acele concursuri au o taxă de intrare suficient de mare, ținând cont că vorbim despre sporturi cu motor și despre niște evenimente clandestine, cât să le acopere amenda plătită.

Au fost constatate pagubele aduse pădurilor din România și a fost documentat cazul, iar austriecii implicați au fost dați în urmărire generală la nivelul Europol. Totuși, se pune întrebarea: de ce n-au fost opriți chiar în România în timp ce concursurile lor ilegale erau în plină desfășurare? Au scăpat cu amendă pentru o faptă penală și în formă continuată, având în vedere că se organizează astfel de concursuri de ani buni.

E ironic ce se întâmplă și, în fond și la urma urmei, austriecii chiar au dreptate să nu ne accepte în Schengen din punctul acesta de vedere. Adică tot ei vin la noi, fac braconaj, organizează concursuri clandestine, ne distrug pădurile, noi, bineînțeles, nu-i oprim și apoi vin să ne arate cu degetul că suntem corupți și că avem nu știu ce probleme. Ne merităm soarta.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background