Aurelian Popa: “Rafila, GO HOME!” Ministrul a fugit de medici pe ușa din spate, în stil securistic.

Postat de pe 29 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a avut o scurtă intervenție în care a relatat de la fața locului cum se desfășoară protestele medicilor rezidenți de la Ministerul Sănătății.

Protestul medicilor a fost demarat în urma refuzului Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, de a le oferi posturi unui număr de 250 de rezidenți care și-au luat examenele conform legii, în condițiile în care ne confruntăm cu un deficit de 3.000 de medici. Ministrul nu dorește să semneze suplimentarea posturilor, lăsându-i pe medicii rezidenți să stea pe tușă după un deceniu de studii aprofundate în domeniu.

Accesul în Ministerul Sănătății le-a fost blocat atât protestatarilor, cât și presei. S-a confirmat faptul că ministrul Alexandru Rafila se afla în instituție, însă a refuzat orice fel de dialog și, mai mult decât atât, a decis să părăsească zona pe ușa din spate, fugind, practic, de răspundere.

„Aparatul de stat din Ministerul Sănătății aduce acest argument conform căruia rezidenții prezenți ar fi prea bătrâni, pentru că și-au luat rezidențiatul la 40 de ani. Interesant este că însuși tatăl lui Alexandru Rafila, un securist notoriu, a început medicina tot la 40 de ani”, a punctat Aurelian Popa.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background