Aurelian Popa: Europa fierbe și sunt șanse mari de confruntări violente în stradă

Postat de pe 6 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost analizată, împreună cu activistul și omul politic Aurelian Popa, evoluția protestelor din Europa și au fost menționate mesajele radicale antiguvernamentale, anti-NATO și anti-UE.

Week-end-ul trecut, la Praga, aproximativ 150 de mii de oameni au ieșit în stradă, conform relatării lui Cozmin Gușă. Oamenii care protestează deja unesc trei direcții de schimbare: cer măsuri împotriva sărăciei, cer ieșirea din UE și ieșirea din NATO. Până și în România a început să circule un mesaj de tip suveranist la ultimele proteste desfășurate în capitală: se cere Roexit. Sondajele arată că în prezent peste 30% din populația României este euro-sceptică.

Aurelian Popa afirmă că astfel de mesaje apar din cauza unei inflații galopante care afectează dramatic, pe fondul scumpirilor în domeniul energetic și din cauza fricii oamenilor de sărăcie și foamete. El menționează că până și în Franța masele de populație ieșite la protest cer ieșirea Franței din UE. În Marea Britanie oamenii s-au organizat și protestează prin neplătirea utilităților. Au stabilit să nu plătească taxele pentru 3-6 luni, asumându-și orice riscuri. Dacă britanicii vor reuși cu acest protest, este posibil să se răspândească mișcarea și în Europa. În Germania, oamenii cer în mod explicit stoparea furnizării de arme către Ucraina.

Există un sondaj realizat la mijlocul lunii august care arată că oamenii se tem cel mai mult de foamete, de întuneric și de frig. Când peste 95% din populație se teme de foame, frig și întuneric, asistăm deja la o înviere a perioadei comuniste când erau lipsuri majore și raționalizări de tot felul. Deja se simte o nemulțumire și nervozitate generală.

Aurelian Popa trage un semnal de alarmă, spunând că iarna aceasta este posibil ca în Europa să fie scoase în stradă armatele, pentru că autoritățile locale nu vor mai face față valului de proteste.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background