Atacurile la BOR sunt orientate contra PF Daniel și IPS Teodosie! Urmează altele în toamnă!

Postat de pe 17 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a dezvăluit detalii în exclusivitate despre procesul istoric din BOR, unde falsul călugăr Călin îi aduce în instanță pe Patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Teodosie, respectiv Ion Spânu, prezentând care sunt acuzațiile și mizele.

Dosarul a fost clasat, plângerile falsului călugăr Cristi Călin fiind respinse de către procurorul de caz în urma investigațiilor. Fiind parte din dosar, jurnalistul Ion Spânu a obținut acces la documentele introduse la dosar, aflând de ce au fost aduși în instanță el împreună cu Patriarhul Daniel și Arhiepiscopul Teodosie.

S-a aflat, așadar, că preotul Laurențiu Segneanu, vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și Bacăului, este cel care l-a trimis pe călugărul Cristi Călin pe drumuri, dându-i misiunea foarte clară de a-l urmări pe jurnalistul Ion Spânu atunci când acesta s-a dus la Piatra Neamț pentru a lua legătura cu preotul Constantin Țuțuianu pentru a afla substratul unor acuzații pe care acesta le făcuse în anul 2017 cu privire la presupusa homosexualitate și pedofilie aPatriarhului Daniel, pe vremea când acesta era Mitropolitul Moldovei. Călugărul Cristi Călin nu ar fi avut de unde să știe de deplasarea jurnalistului Ion Spânu, dar există un dubiu rezonabil că s-a aflat această informație în urma interceptării convorbirilor înregistrate pe telefonul jurnalistului. Momentul „urmăririi” coincide cu perioada în care Cristi Călin apărea la toate televiziunile cu dezvăluiri despre relațiile de tip homosexual dintre politicieni și înalții ierarhi.

Din toate aceste informații se poate deduce că a fost vorba despre o operațiune orchestrată de structuri. După ce Ion Spânu a acceptat să se întâlnească pentru scurt timp cu falsul călugăr Cristi Călin pentru a afla ce vrea și după ce i-a refuzat propunerea de a-l însoți, Cristi Călin a sunat la poliție, din Cimitirul Central din Piatra Neamț, și l-a dat dispărut pe jurnalist, deși acesta se afla pe drum și era chiar în direct la Gold FM. Întrebat de dispecer de unde știe această informație, Cristi Călin declară că „o are de la cursuri”, declarație din care Ion Spânu deslușește un limbaj codat. Ulterior acestui eveniment, Cristi Călin merge la Constanța și face plângere penală împotriva lui Ion Spânu, împotriva Patriarhului Daniel și împotriva Arhiepiscopului Teodosie.

În dosar apare și declarația preotului Ionuț Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal, care spune că îl cunoaște pe Cristi Călin și că „este un individ conflictual, care se ocupă de crearea unei imagini cât mai negative la adresa Bisericii. Acesta a fost înlăturat din două facultăți de teologie succesiv pentru comportament necorespunzător. Precizez cu toată responsabilitatea că tot ceea ce am aflat că acesta afirmă la adresa ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, precum Patriarhul Daniel sau Arhiepiscopul Teodosie din Constanța, sunt fantasmagorii”.

Ion Spânu consideră că în toată această amplă operațiune și-a băgat nasul un serviciu secret existent în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. „Părerea mea este că acest serviciu secret a pus la cale o operațiune ce are ca parte componentă atacul care se repetă de multă vreme împotriva lui Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Într-un fel și merită Patriarhul această chestiune, pentru că ne amintim că tot aici în emisiune am făcut toate precizările cu privire la modul în care, în urma unui complot pus la cale în casa lui Pleșu, în ziua de 8-9 ianuarie 1990 de către Grupul de Reformare a Bisericii, se punea la cale ca Daniel să fie succesorul lui Teoctist. Un alt personaj care le stătea în cale era Arhiepiscopul Teodosie care dorește reînființarea Mitropoliei Tomisului”, a explicat Ion Spânu, concluzionând că miza a fost dezbinarea relației dintre Preafericitul Daniel și IPS Teodosie, grupările absconse avându-i ca țintă pe amândoi pentru a-i compromite și pentru a genera scandaluri de proporții în interiorul BOR.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background