Atacul lui Kovesi nu se va limita la Iohannis, ci va fi asupra României

Postat de pe 21 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice, analist politic, a avut o intervenție în care a explicat cu argumente solide mai multe subiecte de interes, printre care și scandalul Kovesi-Iohannis.

Se știe deja că în anul 2018, actualul președinte al României, Klaus Werner Iohannis, a vrut să o destituie pe Laura Codruța Kovesi din funcția deținută la acel moment, cea de șefă a Direcției Naționale Anticorupție. Dând dovadă de curaj și fermitate, Laura Codruța Kovesi i-a ținut piept lui Iohannis. Conform spiritului său destul de răzbunător, Kovesi n-a uitat întâmplarea și a ținut morțiș să o reamintească tuturor zilele trecute, apărând pe prima pagină a multor publicații.

Ciprian Purice este de părere că Laura Codruța Kovesi dă dovadă de falsitate, întrucât a reacționat prea târziu la decizia lui Iohannis, ieșind public să vorbească despre acea demitere la câțiva ani distanță de la întâmplarea ei propriu-zisă. „Se încearcă o lansare artificială a Laurei Codruța Kovesi, posibil cu scopul de a candida la prezidențiale. Eu cred că atacul lui Kovesi, mai ales din postura sa de Procuror European, este o măciucă dată în capul statului și nu doar în capul lui Iohannis”, spune Ciprian Purice.

Ciprian Purice explică faptul că Iohannis a fost cel care a contribuit la formarea coaliției de guvernare PSD-PNL, alianță care, de bine, de rău, a asigurat o oarecare stabilitate României și a blocat anumite ‘scurgeri spre Factorul Extern‘ (cu referire aici la influența politică, bani, afaceri ș.a.m.d.). Cu alte cuvinte, coaliția PSD-PNL a mai redus influența Factorului Extern în România, conform spuselor lui Ciprian Purice. Iohannis este considerat acum ‘oaia neagră‘ tocmai pentru că a facilitat această aparentă desprindere de Factorul Extern.

În definitiv, concluzia trasă de Ciprian Purice este că Laura Codruța Kovesi a revenit în forță, motivată fiind de scopul său de a dezechilibra situația politică din România.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background